Slogan
 
 
 
Rezultati iskanja:
Prosimo, izberite primerno velikost namizja za svoj monitor: 800x600 1024x768 1280x1024 1440x900
Image to send

Festival Mariborsentenceend

V središču evropskega glasbenega ustvarjanja

Kako z MANJ sredstvi dosežemo VEČ, je že od nekdaj ustvarjalno vodilo Festivala Maribor. Najsi gre za glasbeno estetiko ali za finančno dietetiko – pri prvem hočemo, pri drugem moramo izhajati iz minimalnega za maksimalni učinek.

Festival Maribor 2013

Festival Maribor tudi v letu 2013 med 5. in 13. septembrom v Maribor in partnerska mesta (Ptuj in Gradec) prinaša celo vrsto svežih glasbenih presežkov. 10 koncertov osrednjega festivalskega programa bo izvedlo veliko število glasbenikov z vsega sveta. Med njimi naj omenimo odličen Orkester Komične Opere iz Berlina,  ki se bo predstavil tako pod vodstvom svojega šefa dirigenta Henrika Nánásija, kot s priznanim dirigentom filmske glasbe Frankom Stroblom in v komorni zasedbi pod vodstvom koncertnega mojstra Gabriela Adorjána. Posebno pozornost zaslužijo tudi osrednji protagonisti graškega cikla Musik Abende v zasedbi Christian Schmidt – klavir, Lily Francis violina in Reinhard Latzko – violončelo. Med domačimi glasbeniki naj omenimo Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije, ki se bo tokrat s premierno izvedbo del Sama Šalamona podal v jazzovske vode in če smo že pri kitaristih ne moremo mimo zvezdniškega Miloša Karadaglića. Naše mlado občinstvo bo v letošnji festivalski izdaji uživalo v koncertu in učni uri z naslovom Oče in sin, kjer se bosta predstavila mariborska umetnika, skladatelj Robert Kamplet in njegov sin, nadobudni pianist Nejc.

Kot vsako leto bo festival tudi letos postregel s celo vrsto skladb, ki jih bomo v Sloveniji slišali prvič, znova pa nastaja tudi skladba po naročilu festivala.

V ključnem obdobju so nam roko ponudile pomembne glasbene inštitucije: Komična opera iz Berlina, Glasbeni večeri iz Gradca, mariborska Plesna izba in naš stari partner Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije, ki bodo s koprodukcijskimi deleži znatno pripomogli k ohranitvi kakovosti festivala.

Po vsem opisanem lahko z zagotovostjo trdimo, da bo Festival Maribor septembra ponovno središče evropskega glasbenega dogajanja.
Bodite zraven tudi vi!
Lokacija: Maribor
Čas prireditve: 4. 9.-14. 9. 2014
Naziv: Festival Maribor
Naslov: Vetrinjska ulica 30, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 22 81 257

/images/content/logo-maribor-pohorje-osrednja-stajerska.jpg

/images/content/nalozba-v-prihodnost-logo-s.jpg

/images/content/Maribor_City_Card_150x180.jpg

/images/content/na_noge_banner_11052014.jpg

/images/content/time_ride_banner_25052014.jpg

     Banner EPK