Koledar prireditev Maribor - Pohorje
E-novice
Elektronski naslov
Ime
Priimek
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov


Magazin za turizem in bivanje Odlično

Najpomembnejši dogodki v Mariboru

Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Prepustite se živahnemu prireditvenemu utripu v Mariboru. Vsak mesec v letu se v mestu odvijejo mednarodno pomembni in zelo odmevni zabavni, kulturni, športni in etnološki dogodki.

Festivali

Festival Lent (konec junija in začetek julija) - Na največjem slovenskem festivalu na prostem in enem izmed največjih v Evropi, se Maribor spremeni v družabno središče, kjer se začuti mladost, sproščenost in kreativnost. Lentajte z nami!

Festival Maribor (začetek septembra) - Festival klasične glasbe poteka že vse od leta 1964 in je v preteklih letih nekoliko spremenil programski koncept. Pod vodstvom izjemnega violinista, dirigenta in skladatelja Richarda Tognettija festival danes ohranja lastno produkcijo in posebej za festival sestavljene programe in zasedbe. Z uvedbo Orkestra Festivala Maribor so na sporedu tudi simfonična dela.

Festival Stare trte (začetek septembra) - S tem festivalom se slavnostno zaključuje cikel prireditev od reza Stare trte - najstarejše trte na svetu - do Martinovanja. Prireditev simbolizira bogato vinsko kulturo Maribora in okoliških vinorodnih pokrajin. Vrhunski 10-dnevni festival je tudi kulinarično obarvan.

Športne prireditve

Zlata lisica (januar ali februar) - Vsakoletno tekmovanje za Zlato lisico pričara na Pohorju nepozabno športno izkušnjo. Klasična tekma smučark za svetovni pokal privabi v ciljno areno več kot 20.000 navijačev, ki spodbujajo domače in tuje slalomistke in veleslalomistke. Organizacija prireditve je po strogih merilih FIS izjemna, kar potrjujejo tudi najboljše smučarke na svetu.

Kulturne in etnološke prireditve

Borštnikovo srečanje (oktober) - Osrednji, najstarejši in najuglednejši gledališki festival v Sloveniji vsako leto postreže z najboljšimi predstavami slovenskih gledališč. Ob koncu festivala strokovna žirija podeli nagrade za najboljšo predstavo, igralce, režijo in druge umetniške dosežke.

Martinovanje (november) - Martinovanje v Mariboru pomeni poklon jeseni in pozdrav novemu, mlademu vinu, saj vzporedno poteka svečani krst mošta. Na Trgu Leona Štuklja se ob tej priložnosti zbere več tisoč obiskovalcev, ki se veselijo ob bogatem kulturno-zabavnem programu ter bogati vinsko-kulinarični ponudbi, vsako leto pa se predstavljajo številne turistične kmetije in vinogradniki.

Čarobni december (december) - December je v Mariboru praznično obarvan. Že v začetku meseca se mesto okrasi s številnimi lučkami. Postavijo se stojnice, kjer diši po dobrotah, številnih pa si lahko kupijo kak izdelek za dušo. Dogajanje na trgu Leona Štuklja popestrijo miklavžev, božični in novoletni sejem ter številni koncerti.

Najpomembnejši dogodki v Mariboru
10
namesti vsebino
izbriši dodano točko