Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

4. Mednarodni festival neodvisnih uprizoritvenih umetnosti Prestopi

Naziv: 4. Mednarodni festival neodvisnih uprizoritvenih umetnosti Prestopi
Naslov: Kamniška ulica 34, 2000 Maribor
Konec: 2019-05-18
Trajanje: 11.–18. maj 2019
Začetek prireditve: 2019-05-11
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

4. Mednarodni festival neodvisnih uprizoritvenih umetnosti Prestopi

Prestopi brez strahu
11.–18. maj 2019

Oglejte si celoten program festivala

   
Mednarodni festival neodvisnih uprizoritvenih umetnosti Prestopi se po sedmih letih premora ponovno vrača v Maribor. Osemdnevni festival je oblikovan kot platforma za predstavitev domače in tuje neodvisne uprizoritvene produkcije v Mariboru, pa tudi kot družabni in strokovni dogodek. Prve tri edicije festivala (2010, 2011 in 2012) so v skladu s poslanstvom in načeli organizatorja, Kulturno-umetniškega društva Moment, v Maribor pripeljale žanrsko in estetsko prepletene, raziskovalne in inovativne predstave ter projekte, ki jih sicer v mestu ne bi videli.
   
Sodobno neodvisno gledališče, predstavljeno v letošnji ediciji, je odprto, ustvarjalno, vključujoče in brezkompromisno s posebnim poudarkom na družbenopolitičnem kontekstu, v katerem je nastalo ali ki ga z vsebino nagovarja. Predstave bi lahko opisali kot zabavne, politične ali estetske, vendar so mnogo več. Program, ki ga sestavljajo predstave iz Palestine, Češke, Izraela, Portugalske, Jordanije in Slovenije, bo občinstvo spodbudil k novim premislekom, mnenjem in pogledom. Poslanstvo festivala – razvijati neodvisno gledališče – je pravzaprav posledica želje po odprti, vključujoči in solidarni družbi, družbi brez predsodkov in strahu. Matično prizorišče festivala je Intimni oder GT22, nekatere predstave pa bodo v duhu povezovanja uprizorjene tudi v Lutkovnem gledališču Maribor, SNG Maribor, Muzeju NO Maribor in v Amfiteatru II. gimnazije Maribor.