Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Dravska kolesarska pot

Naziv: Turistično informacijski center Maribor
Naslov: Partizanska cesta 6a, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 23 46 611
Fax: +386 (0)2 23 46 613
Izhodišče poti: mejni prehod Libeliče oz. mejni prehod Vič
Zahtevnost poti: Pot je srednje zahtevna, poteka večinoma po asfaltiranih lokalnih cestah. Primerna je za turistično rekreativno kolesarjenje s treking kolesi. Pot je na terenu označena.
Dolžina poti: 150 km

Na območju Slovenije je trasa v večjem delu še vedno ostala enaka, sprememba je le na 12 km poti. Največja sprememba poti je predvsem v Selnici ob Dravi, kjer pot prečka HE Fala ter se nadaljuje po Jabolčni poti proti reki Dravi in naprej v Ruše. Sprememba poti je še na Ptuju, kjer sedaj poteka čez park, in v Središču ob Dravi, kjer so uporabljene nove servisne poti ob železnici. Trasa poti je zaradi vzpona na odseku med Podvelko in Falo primerna za bolje pripravljene kolesarje. Ostali deli kolesarske poti so primerni tudi za manj zahtevne kolesarje. Trasa bo do konca januarja 2018 v celoti označena z novimi tablami. 

Dravska kolesarska pot v Sloveniji poteka na območju 18 občin ob reki Dravi: Dravograd, Muta, Vuzenica, Radlje ob Dravi, Podvelka, Lovrenc na Pohorju, Selnica ob Dravi, Ruše, Mestna občina Maribor, Duplek, Miklavž na Dravskem polju, Starše, Hajdina, Mestna občina Ptuj, Markovci, Gorišnica, Ormož, Središče ob Dravi.

Za več informacij in še večje kolesarske užitke v družbi reke Drave obiščite:

www.dravabike.si

Zemljevid:

Ključne zanimivosti na poti (Maribor in okolica):