Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Univerzitetna knjižnica Maribor

Naziv: Univerzitetna knjižnica Maribor
Naslov: Gospejna ulica 10, 2000 Maribor
Delovni čas: Ponedeljek-petek 8.00-19.00, sobota 9.00-13.00, čitalnica: 8.00 - 24.00, sobota 9.00-18.00
Telefon: +386 (0)2 25 07 400
Fax: +386 (0)2 25 26 087
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Univerzitetna knjižnica Maribor je osrednja knjižnica Univerze v Mariboru, ki nadaljuje svojo več kot stoletno tradicijo, hkrati pa se razvija v sodobno in uporabnikom prijazno knjižnico.

Univerzitetna knjižnica Maribor izhaja iz knjižnice Zgodovinskega društva za Slovensko Štajersko, ustanovljenega 1903. leta. Kot Študijska knjižnica v Mariboru se je v obdobju med prvo in drugo svetovno vojno razvila v drugo slovensko splošno znanstveno knjižnico. Od leta 1975 kot soustanoviteljica Univerze v Mariboru nosi naziv Univerzitetna knjižnica Maribor.

Bogata knjižnična zbirka

Po številnih selitvah, spremembah imena in statusa, z naglo naraščajočim knjižničnim fondom ter ob nenehni strokovni rasti se je Univerzitetna knjižnica Maribor leta 1988 naselila v sodobno zgradbo, ki skupaj z zgradbo rektorata sestavlja mariborsko univerzitetno središče.

Bogata knjižnična zbirka obsega več kot 940.000 enot knjižnega in drugega gradiva ter več kot 3.000 elektronskih informacijskih virov. Uporabnikom nudimo več kot 320 bralnih mest, Turnerjevo časopisno čitalnico, računalniško učilnico ter posebne študijske celice in sobe za skupinsko študijsko delo.

Dogodki v Univerzitetni knjižnici Maribor

Univerzitetna knjižnica Maribor ponuja tudi družabne dogodke. V Glazerjevi dvorani potekajo predstavitve knjig, pogovori, literarni in filmski večeri  ter predavanja. Razstavne dejavnosti v treh razstaviščih UKM tradicionalno spremljajo osnovno knjižnično dejavnost in so na ogled vsem obiskovalcem knjižnice.