Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Bistro Arty

Naziv: Bistro Arty
Naslov: Slovenska ulica 20, 2000 Maribor
Delovni čas: ponedeljek-petek: 7.00-16.00, sobota in nedelja: zaprto oz. po dogovoru
Telefon: +386 (0)40 176 841
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Temelj ponudbe bistroja Arty je dobra domača hrane iz svežih, naravnih sestavin.
Naše geslo pa drugače in kreativno!
In pri nas velja hišno pravilo, da sami pripravljamo vse jedi, tudi sladice.

Slastna domača kosila in malice v Arty-ju

V Bistroju Arty vam ponujamo kosila in malice. Osnova ponudbe so testenine in rižote, žita, večinoma z zelenjavnimi omakami in dodatki, kar navduši vegetarijance in vegane in nič manj tudi vsejedce. Meso pripravljamo samo v bolonjski omaki ter v nekaj sezonskih jedeh s piščancem in puranom, v ponudbi je tudi tunina v družbi s špageti. V skladu s sezono se na jedilniku znajdejo tudi šparglji, jagode, regratovi cvetovi ...

Seveda v našem lokalčku ne boste vsak dan dobili vsega spodaj naštetega. Raje vam ponujamo dnevne menije in nekaj stalnih jedi, saj lahko le tako zagotovimo zares sveže sestavine in odlične okuse!

Lazanja, pita, zavitek, narastek, sočne omakice, polnjeni …

Kaj pravite na zelenjavni narastek z bulgurjem z omako iz hokaido buč? Polnjene bučke z rdečo lečo in zelenjavo v omaki? Odlični so šampinjoni v omaki z ješprenom in bulgurjem. Pa špeclji požlahtnjeni s slastno zelenjavno omako. Bi palačinke v zelenjavni ali mesni zloženki? Palačinke včasih nadevamo s špinačo, jih zapečemo in serviramo z omako. Imate raje narastek iz jajčevcev in bulgurja v omaki? Ali krompirček z zelenjavo iz pečice? Zelenjavni zavitek v omaki je odličen. Pa žitni tris, ki ga ponujamo z zelenjavo ali v mesni omaki. Naši gosti obožujejo pirino lazanjo s šampinjoni, zelenjavno, pa tudi bolognese različico.

Bi Arty-jevo domačo juhico?

Dobro staro babičino zelenjavno kremno juho, kremno juho iz blitve, minestrone juho ali kremno zeliščno juho? Kaj pa juho iz mladega česna ali gratinirano čebulno juho? Morda raje bolj eksotično kremno grahovo juho s kokosom, korenčkovo juho z ingverjem in pomarančo, hladno sadno juho ali osvežilno koromačevo?

Vse sladice pripravljamo v Arty-ju sami!

Po navdihu kuharja in sezoni nastajajo borovničeva torta, jagodna in torta z gozdnimi sadeži, pa seveda čokoladna torta. Odlične so presne torte, recimo malina z jogurtom. Nepozabna je gibanica. Pa domači češnjev zavitek. Marelična pita in še vsemogoče pite.

Majhen prijeten lokal 

21 sedežev je na voljo v bistroju, ob lepem vremenu pa vabi tudi simpatični ulični vrt.

Bistro Arty v medijih 

Nedelo: Mimojede: Hitri vodnik po mariborskih gostilnah. Uroš Mencinger, 2012.