Share page
Contact us
We are ready for your questions
Remarks
Name
Email
We will store your personal data only for the period of mutual communication and delete them within 3 months of the last message. For more information read our Privacy Policy. I consent

Uživancija na gladini Drave

Open photo gallery
Add to favorites
Show on map

Eno izmed mojih priljubljenih doživetij, je obisk Drava centra, mestne plaže, ko me po napornem delovniku ali pa kar tako, pot zanese do te oaze miru in sprostitve.

Uživaški izlet

Dobrih 5 km iz centra Maribora, kjer pot vodi najprej po Lentu, najstarejšem delu mesta, prečka reko Dravo čez Studenško brv in zatem vodi ob nabrežju Drave vse do Studenškega gozda.

/images/temp/clframe/maribor-drava-panorama-dusan-vrban.jpg

V njem najdemo obrambne bunkerje iz 2. sv. vojne, lahko pa se sprehodimo tudi po Gozdni učni poti Lesarske šole Maribor z zanimivo interpretacijo lastnosti dreves na informacijskih tablah ob poti.

Uživancija na reki

/images/temp/reg/dravacenter_veslanje_karmen_razlag-1.jpg

To je pot, ki jo včasih prehodim, spet drugič pretečem ali se do tja zapeljem s kolesom, katerega zatem zamenjam s kajakom, kanujem ali SUP-om. In prične se dogodivščina na gladini Drave, ki ponuja drug razgled na dravsko nabrežje ter obrise Pohorja in Kozjaka.

/images/temp/reg/dravacenter_veslanje_karmen_razlag-6.jpg

Še posebej zanimivo je ob sončnih vzhodih in zahodih. Da ne govorim o nočnem veslanju ob polni luni, ko lahko srečate tudi dravskega krokodila.

In z veseljem razkrijem to dogodivščino vsakomur, ki ga zamika.

Karmen Razlag