Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov

Drava Festival 2017

Konec: 2017-07-16
Začetek prireditve: 2017-05-13
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Drava Festival 2017
13. maj - 16. julij 

Reka Drava

Reka Drava in njene brežine s svojo raznolikostjo, številnimi naravnimi dragocenostmi in zavarovanimi območji narave ponujajo prostor za aktivno in zdravo preživljanje prostega časa.

V dolžino meri 707 km, od tega po Sloveniji potuje v dolžini 133 km. Reka Drava je naravni biser, ob njej in na njej najdejo zatočišče številne ptice in druge živali, sprostitev pa iščemo ob njej iz dneva v dan tudi ljudje (splavarjenje, rancarija, ribolov, veslanje, surfanje, sprehajanje, kolesarjenje, ...)

Drava Festival

V čolnu, na kolesu, peš ... pridružite se nam na raznovrstnih dogodkih v, na in ob reki Dravi, od spusta po reki s čolni, kolesarjenja po Dravski kolesarski poti, vodenih sprehodov na dravskih brežinah do kulinaričnih pokušnjah izdelkov iz krajev, ki živijo v sožitju z najbolj vodnato reko pri nas.

S Festivalom želimo povezati rekreacijske, izobraževalne in kulturne dogodke, ki so vezani na Dravo in obdravski prostor in hkrati pripomorejo k ohranjanju ali sonaravni rabi danosti tega prostora, na primer: spuste s čolni ali splavi po reki Dravi, kolesarjenje, tek, pohode ob Dravi, raziskovalne in izobraževalne delavnice in oglede, predstavitve kulturnih znamenitosti, etnografije, in zgodovine. Več informacij o zasnovi festivala najdete tukaj.

Vse organizacije in posameznike, ki bi želeli sodelovati pri organizaciji in izvedbi dogodka, vljudno vabimo, da nam to sporočite in posredujete izpolnjen Obrazec za prijavo dogodka z izjavo o sodelovanju na Drava Festival 2017. Ne spreglejte tudi kodeksa organiziranja prireditev v okviru 2. Drava festivala!

Spremljajte Drava Festival na Fracebooku.
Spremljajte Drava Festival na Instragramu.
Spremljajte Drava Festival na YouTube.

www.dravafestival.si