Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Energijska pot Bolfenk

Naziv: Hotel Bolfenk
Naslov: Hočko Pohorje 131, 2208 Pohorje
Telefon: +386 (0)2 603 55 00
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu
Doživite sprostitev na osmih zdravilnih točkah, ki se nahajajo v gozdičku ob hotelu Bolfenk ter v gozdičkih na poti do cerkvice Sv. Bolfenka.

Lokacija

Nad 1000 metri, na Mariborskem Pohorju, v naselju Bolfenk. Dostop je možen z vzpenjačo ali z avtomobilom.

Namen poti

Doživeli boste telesno in duševno sprostitev, čiščenje 7 telesnih energijskih centrov ali t.i. čaker, vzpodbuditev telesne energije ter celostne psiho-fizične podobe.

Čas poti

Čas sproščanja ni opredeljen, a vam priporočamo, da obhod opravite v 70-ih minutah. Pot deluje zdravilno po treh obhodih.

Smerokaz zdravilnih točk

Za sproščanje na poti je potrebno uporabiti zloženko z zemljevidom, ki jo kupite v recepciji hotela Bolfenk po ceni 1,00 EUR.

Začetek poti je v gozdičku pred hotelom Bolfenk, kjer se nahajajo 4 zdravilne točke, katerih opise najdete na označenih tablicah. Energijska pot vas iz tega gozdička pelje čez cesto, kjer se ravnate po označenih tablicah v desni smeri. Ob robu gozdička na desni tako najdete 5. zdravilno točko in skoraj na koncu obrobja gozdička še 6. . Pot nadaljujete skozi gozd proti cerkvici Sv. Bolfenka ob kateri kraljuje velika zdravilna bukev in prav pod njeno krošnjo se nahaja 7. zdravilna točka. Za cerkvico se pot zaključi z 8. točko popolnega čiščenja ali po Tomislavu Brumcu tako imenovano točko sodobne higiene.

Navodila za sproščanje na zdravilnih točkah

Obstanite 5 ali 10 minut v manjšem razkoraku, roke imejte iztegnjene ob telesu, zaprite oči, prisluhnite šelestenju listja, ptičjemu petju in začutite naravo.

Energetska voda

Po obhodu energijske poti priporočamo pitje energizirane pohorske vode v hotelu Bolfenk.