Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov

Evropska prestolnica mladih Maribor 2013

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu
Leto 2013 je leto v znamenju mladih. Je leto priložnosti, inovativnih projektov in kreativnih misli. In center aktivnosti je Maribor, ki nosi prestižen naziv Evropska prestolnica mladih 2013 (EPM Maribor 2013). Skozi celo leto se bodo vrstile številne aktivnosti, ki jih za vas pripravlja več kot 100 organizacij, društev, klubov, zavodov in inštitucij. Zanimive delavnice, poučni seminarji, okrogle mize, mednarodne konference in festivali bodo v mesto ob Dravi pripeljali strokovnjake, veljake in mlade iz celega sveta.

Program je osredotočen na aktualno problematiko mladih. Razdelili smo ga na sklope, ki bodo omogočali večanje zaposljivosti, se ukvarjali z reševanjem stanovanjske problematike, spodbujali prostovoljstvo, medkulturno povezovanje in aktivno udeležbo mladih, dajali bodo poudarek na neformalno izobraževanje, krepili dialog med mladimi in političnimi odločevalci ter mlade spodbujali k mobilnosti, ekološkem ravnanju, kulturnem ustvarjanju in medgeneracijskem sodelovanju. Seveda ne bo manjkalo niti zabave niti športnih aktivnosti.

Kaj, kje, kdaj in zakaj?
Obiščite www.mb2013.si
ali sledite dogajanju na naši Facebook strani.

Pridružite se 100.000 mladim iz Maribora, Slovenije, Evrope in sveta in širite obzorja, nabirajte znanje ter prispevajte s svojimi idejami, veščinami in pogledi. Vsak lahko kot prostovoljec, udeleženec, obiskovalec ali zgolj opazovalec postane del EPM Maribor 2013. Spoznajte pestro zgodovino štajerske prestolnice in se sprehodite po Lentu, najstarejšem delu mesta ob Dravi. Poskusite žlahtno kapljico najstarejše trte na svetu in uživajte v prijetni družbi mladih na živih ulicah, v ličnih kavarnah, originalnih pubih, nočnih klubih in odličnih restavracijah ter bodite del EPM Maribor 2013 tudi vi.

Maribor so gostoljubni ljudje, so veliki dogodki in znamenitosti vredne ogleda. Je dih jemajoča narava, ki daje odlična vina. Poleg tega se štajerska prestolnica letos ponaša s projektom, ki ga ustvarjajo mladi za mlade. In kot je Joseph Joubert, francoski moralist, nekoč dejal: »Vprašajte mlade. Oni vedo vse.« Morda ne vemo vsega, lahko pa damo predlog: Mislimo Out of the Box*, Okusimo Evropo v našem mestu* in izkoristimo Leto priložnosti 2013* v Mariboru, Evropski prestolnici mladih.

*Naslovi nekaterih programov.