Deli stran

https://www.instagram.com/p/BvHy4cdFDrn/

https://www.instagram.com/p/BvFEfqhlTQQ/

https://www.instagram.com/p/BvCaeAalhyr/

https://www.instagram.com/p/Bu_6TRHFw5z/

https://www.instagram.com/p/Bu6rln1FDs5/

https://www.instagram.com/p/Bu4PzOEljRG/

https://www.instagram.com/p/Bu1pj1alheh/

https://www.instagram.com/p/BuzInp4laNl/

https://www.instagram.com/p/BuwXblylO_4/

https://www.instagram.com/p/But-gkXFEWz/

Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Festival Lent, mednarodni multikulturni festival

Naziv: Kulturno-prireditveni center Narodni dom
Naslov: Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor
Konec: 2019-06-29
Telefon: +386 (0)2 22 94 011
Fax: +386 (0)2 22 94 055
Email: info@nd-mb.si
Trajanje: 20. 6.-29. 6. 2019
Začetek prireditve: 2019-06-20
Lokacija: Prizorišča med Sodnim in Vodnim stolpom na obrežju reke Drave na Lentu ter po ulicah, trgih in mestem parku
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Festival Lent, 20. – 29. junij 2019

Oglejte si izjemno vzdušje Festivala Lent

Odkrivati in uživati, srečati in deliti srečo.
Lentati.
Živeti!
Festival Lent je festival, ki razvaja življenje!

Zgodba Festivala Lent je zgodba večerov, ki dišijo po poletju in vabijo v družbo, ven, pod zvezdno nebo, med pisane luči, zvoke, ritme. K Dravi, v kateri odsevajo fantastične podobe iz sanj, med stojnice, s katerih vabijo lokalne dobrote, na trge, kjer srečaš znance, na ulice, ki valovijo s pisano reko obiskovalcev z vsega sveta. V mesto, ki diha, utripa, živi!

To ni festival. To je doživetje!

Festival Lent, največji multikulturni in multižanrski poletni festival v tem delu Evrope je veliko več, kot zgolj še en poletni festival. Je doživetje kulture, druženja, uživanja v preverjenem in odkrivanja novega. Doživetje gostoljubja in kulinarike. Doživetje živahnega, odprtega in prijaznega mesta, ki devet festivalskih dni in noči vabi na svoje trge in ulice, kjer s sleherno od svojih prireditev vrača ljubezen vsem, ki ga imajo radi ter s pisanim sporedom raznovrstnih, a skrbno izbranih doživetij ponuja nešteto priložnosti za trenutke, ki se za vselej zapišejo v spomin.
 
Festival Lent ne stavi zgolj na zvezdniška imena in razprodane avditorije. Obiskovalcem želi ponuditi več kot le časovno omejen obisk dogodka, po katerem se takoj vrnemo v ustaljene tirnice vsakdana. Verjamemo, da je srečevanje in druženje v živem, prijaznem mestu in kvalitetno preživljanje časa v krogu prijateljev ali družine tista dodana vrednost Festivala Lent, na katero vse prepogosto pozabljamo.
 
Prav zato želi Festival Lent s svojo pestro in zaokroženo ponudbo tako kulturnih kot tudi kulinaričnih in drugih doživetij spodbujati in povezovati vse, ki lahko kakor koli doprinesejo k dvigu kvalitete življenja v našem mestu. 
 
Ekipa Festivala Lent pa seveda tudi letos ostaja zavezana svojemu poslanstvu: čim širšemu občinstvu omogočiti dostop do kakovostnih prireditev ter umetnost in kulturo iz zaprtih dvoran prenesti na prosto, na mestne ulice in trge.

Festival, ki razvaja življenje

Zgodba Festivala Lent je zgodba večerov, ki dišijo po poletju in vabijo v družbo, ven, pod zvezdno nebo, med pisane luči, zvoke, ritme. K Dravi, v kateri odsevajo fantastične podobe iz sanj, med stojnice, s katerih vabijo lokalne dobrote, na trge in ulice, ki valovijo s pisano reko obiskovalcev z vsega sveta.

Festival lentanja

Kaj je lentanje? Vsak obiskovalec vam bo ponudil svoj odgovor!
Vsem pa bo skupen prav poseben občutek vznemirjenja in pričakovanja – ko se ob prvem mraku podaš na festivalska prizorišča in veš, da bo večer poln odkritij, doživetij, smeha, druženj, kulinaričnih užitkov in nepozabnih trenutkov. Razvajanja. Življenja!

Festival, ki širi obzorja

Festival Lent v mesto pripelje umetnike iz vsega sveta, tudi iz tistih kotičkov, ki sicer le redko najdejo mesto na festivalskih odrih. Maribor v času festivala postane prostor odkrivanja, spoznavanja, srečevanja in sobivanja najrazličnejših kultur. Pisanost in raznolikost festivala aktivno oblikuje in razvija kulturo sprejemanja ter gradi pot k odprti družbi.

Festival, ki ostri okuse

Festivalska prizorišča loči le nekajminutni sprehod. In ta se ob prijetnih gostinskih vrtovih in številnih stojnicah mimogrede prelevi v odlično večerjo na prostem, pokušino lokalnih vin ali pivskih kreacij lokalnih butičnih pivovarn. Vrhunec kulinaričnih razvajanj ponuja festival Sladolent, ki privabi najboljše slovenske kuharske mojstre. Na Festivalu Lent lahko tako v enem samem večeru z enim samim sprehodom med festivalskimi prizorišči okusite vse najboljše, kar ponuja sodobna slovenska kulinarika!
 

Festival, ki objame mesto

Festival Lent je vzklil iz ideje s kulturnimi prireditvami oživljati mestno jedro. Da to počne z ljubeznijo, kažejo številni nekdaj pozabljeni kotički mesta, ki so po zaslugi festivalskega objema postali priljubljeni prostori za druženje, doživeli prenove in danes živijo novo življenje. Da to počne uspešno, pa potrjuje pogled na zemljevid vse številnejših festivalskih prizorišč.

Že imate svojo Lento?

Kaj je Lenta? Povedano preprosto: festivalska vstopnica, ki velja vseh devet dni festivala. Omogoča ogled več kot 80 dogodkov na osmih festivalskih prizoriščih, prinaša velike popuste ob nakupu vstopnic za tiste festivalske prireditve, katerih ogled zahteva plačilo vstopnine, ob tem pa še brezplačne avtobusne prevoze in številne druge ugodnosti.
Z Lento lentate bolje in ceneje!

Obiščite Festival Lent! Odkrivajte in uživajte, preizkusite in okusite, srečujte in delite srečo. Lentajte!

-------------------------------

Ostanite cel vikend! Maribor s Pohorjem ponuja najrazličnejša doživetja:

-------------------------------

Festival Lent 2020: 26. 6. – 4. 7. 2020