Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Geocaching / geolov

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Poiščite zaklad - za zabavo ali rekreacijo!

Geocaching je moderna oblika iskanja zakladov z uporabo GPS sprejemnikov. Globalna zgodba, ki jo lahko razumemo kot pustolovsko igro, zabavo ali šport. Primerno za raziskovalce, družine, popotnike, ki pridejo iskat zaklad iz vseh koncev sveta. 

Udeleženci to dejavnost opisujejo kot pustolovsko igro, zabavo in/ali šport. Njeno bistvo je, da udeleženci s pomočjo na spletu objavljenega opisa in geografskih koordinat ter satelitske navigacije najdejo v naravi skrit objekt. Dejavnost je v svetu zelo razširjena (preko 2,5 mio skritih zakladov).

Kako deluje?

Nekdo skrije zaklad, tj. škatlo z določeno vsebino, na svetovnem spletu objavi zemljepisno širino in dolžino zaklada njene lokacije, lovci na zaklad pa se odpravijo na lov. Ko je zaklad najden, se je potrebno vpisati v njegov dnevnik. Najditelj svojo najdbo vpiše na spletno stran, kjer je sprva dobil informacije o skritem zakladu, in koordinate zaklada.

Preverite številne raznovrstne lokacije skritih zakladov v Mariboru in okolici.

Del te igre je tudi organizacija različnih srečanj. V letu 2016 je skupina iskalcev zakladov iz Štajerske, združena pod imenom GEO Maribor, organizirala že 5. tradicionalno srečanje v Mariboru, ki je bilo 11.6.2016. 

Reportaža iz srečanja 2016

Srečanja se je udeležilo 67 ekip iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske, Nizozemske in celo Kanade (skupaj ca. 150 ljudi). Reportaža iz srečanja 2015.