Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Gornje slovenjegoriška vinska turistična cesta

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Najbolj severna od treh vinskih cest, ki se pričnejo v Mariboru pri Stari trti na Lentu, se vije prek vinorodnih gričev najbolj gornjega, severozahodnega dela Slovenskih goric in zaseda območje ob meji s severno sosedo Avstrijo. Tam vas pričakajo veličastni razgledi v vse štiri smeri neba.

Ta vinska cesta vas bo popeljala skozi prikupne kraje Sv. Jurij, Svečina, Plač, Kungota, Pesnica, Velka, Jarenina, Pernica in Jakobski Dol. Na izbrano opremljenih turističnih in izletniških kmetijah, v vinotočih in kleteh s priokusom domačnosti boste lahko poskušali vina belih sort laški rizling, kerner, sauvignon, traminec, rumeni muškat, zeleni silvanec, sivi pinot in druge.
Oglasite se na prireditvi Vincencovo v vinogradu svečinske vinske kraljice, ko tam priredijo rez prve rozge in sveto mašo v vinogradu. Ne zamudite praznika pomladi v kleteh svečinskih vinogradnikov in na Andrejevem trgu v Svečini. Jesenske barve vinogradov pa dopolnite z obiskom Kmečkega praznika v Svečini.
Vinogradniške kmetije v tem delu Slovenskih goric so znane tudi po bogati izbiri kakovostnega sadja, zato predvidite vrnitev domov z zabojčkom jabolk ali buteljk odličnega vina.