Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Gostilna Šiker

Naziv: Gostilna Šiker
Naslov: Močna 7, 2231 Pernica
Delovni čas: torek-sobota: 11.00-22.00; nedelja in prazniki:11.00-18.00
Telefon: + 386 (0)2 72 06 921
Fax: + 386 (0)2 72 06 921
Število sedežev: 110, vrt 60
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Znana gostilna z dolgoletno družinsko tradicijo (1870) ob cesti Maribor-Lenart se ponaša s tradicionalno slovensko kuhinjo.

Lokalne jedi

Ponujamo značilne lokalne sezonske jedi, kot so divjačina in sladkovodne ribe, gobovo juho z ajdovimi žganci, telečjo obaro, polnjene telečje prsi, pečeno račko z mlinci, svinjski medaljoni z jurčki in ajdovo kašo …, za poslastico pa sezonske zavitke, slovenjegoriško gibanico s pehtranom… in hišno sladico, Šarloto! Domači zelenjavni zavitki in pehtranovi štruklji bodo posebej navdušili vegetarjance, sladokusce tudi slow food, ob martinovanju in valentinovem pa je še posebej živahno.

Smo otrokom prijazna gostilna z igrali in razgledom na jezero Pristava (ribiški raj). Sprehodite se do Lenarta, grada Hrastovec, Svete Trojice ali pristajalne steze za ultralahka letala.

Vinska klet

V naš hram kulinarike in vina sodi obokana, preko 200 let stara vinska klet za pokušnjo izbranih vin in skrbno urejen kmečki muzej.