Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Stalne razstave v Hiši Stare trte

Naziv: Hiša Stare trte
Naslov: Vojašniška 8, 2000 Maribor
Čas prireditve: Vse leto
Telefon: +386 (0)2 25 15 100
Fax: +386 (0)2 23 46 613
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Obiščite Hišo Stare trte na Lentu in si oglejte razstave, ki pričajo o bogati vinski dediščini, ki je zaznamovala mesto Maribor in okoliške kraje.

Stalne razstave

Stalne razstave na temo Stare trte ter  vina in vinske tradicije smo popestrili z muzejskimi eksponati, ampelografsko zbirko Kreuzerjevih slik – grozdi, listi, vitice in jagode starih vinskih sort na Štajerskem so odraz pozornega opazovanja in doslednega posnemanja...

V tem času je tod deloval tudi nadvojvoda Janez, ki si je prizadeval za razvoj štajerskega vinogradništva – spoznajte sad njegovega truda na Poti nadvojvode Janeza od Stainza do Maribora!

Občasne razstave

V Hiši stare trte radi gostimo druge razstave, povezane z vinom, Dravo, Lentom ali Mariborom in okolico. Tako boste tekom leta velikokrat pri nas našli razstavljene fotografije in predmete, ki bodo prebudili vašo domišljijo. Vas popeljali v skrivnosten svet vinorodnih gričev in mesta, običajev ter legend.