Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Dravske vodovnice

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Najstarejša trta na svetu se napaja iz reke Drave. Ali zanjo torej skrbijo čarobne vodovnice, ki v njej živijo?

Legenda?

Nekateri prisegajo, da dravske vodovnice še vedno živijo v svojem vodnem kraljestvu. Včasih igraje zaplavajo na površino Drave in zvedavo opazujejo okolico. Hihitaje se sončijo na skali Janeza Nepomuka, zavetnika splavarjev, in si pri lepotičenju iz bujnih dolgih las češejo rakce in drobne ribice. Njihove milozvočne pesmi se nežno uglašujejo z žuborenjem vode in šumenjem vetra v krošnjah dreves.

Prepričajte se na razstavi v Hiši stare trte

Med 8.8.2014 in 15.9.2014 se boste o tem lahko prepričali na lastne oči v Hiši Stare trte. Takrat bo na ogleda razstava slik in materialov, ki pričajo o njihovem obstoju. In ob kozarcu najboljših vin sveta se morebiti prikažejo? Ena od legend pravi, da so najraje pile sivi pinot iz okoliških goric. :)

Otvoritev razstave 8.8.2014

Ena najboljših priložnosti, da jih ugledate, bo zagotovo ob otvoritvi razstave, ko bomo pripravili zanimiv kulturni program. Popestren z izbranim vinom vodovnic? Pridite, preverite.

Informacije in rezervacije