Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Izletniška ekološka kmetija Uranjek - Pri Baronu

Naziv: Izletniška kmetija Uranjek - Pri Baronu
Naslov: Planica 6, 2313 Fram
Delovni čas: ponedeljek - petek: po dogovoru, sobota in nedelja: 12.00 – 22.00
Telefon: +386 (0)2 60 14 451, +386 (0)51 317 104
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

EKO idila na Pohorju!

Pri Baronu oz. na kmetiji Uranjek se takoj vidi, da je družina predana spoštovanju do narave in sozvočju človeka z njo. Urejenost okolice, odnos do živali, način pridelovanja zelenjave, poznavanje zelišč in spretnost pri ročnih delih, vas bodo gotovo navdušile. Ko pa v prijetnem vrtu, na mehki travi, na mizo prinesejo še domače dobrote, okusi Pohorja vzdražijo vaše brbončice, otroci pa se zamotijo na številnih igralih in ob stiku z različnimi živalmi na kmetiji.

Razvajajte se z dobrotami Izletniške ekološke kmetije Uranjek - Pri Baronu

Ekološko kmetijo Uranjek boste našli v vasici Planica nad Framom (pri Mariboru), sredi travnikov, njiv, sadovnjakov in gozdov, kjer se Pohorje spušča proti ravnici. Kmetija je velika 18 ha, od tega je približno pol gozda, druga polovica pa so obdelovalne površine. Na kmetiji imajo registriranih kar 19 različnih dopolnilnih dejavnosti (izletniški turizem, izobraževanje, predelava, peka kruha,…). Pri njih se hrana pripravlja z ljubeznijo - vse od sadike do krožnika. Ob vašem prihodu vas pozdravijo z aperitivom in obloženimi kruhki, za kosilo pa je na izbor več menijev, med njimi tudi vegetarijanski in veganskimi. Hrana je res domača, ekološko pridelana in dnevno sveže pripravljena. Zato je pri Baronu potrebna predhodna najava.

Poleg kosil lahko izberete tudi Pohorski pisker (enolončnica s tipično zelenjavo iz pohorskih krajev), ajdove žgance z gobovo juho, v zimskem času pa koline (kislo zelje, pečenica, kašnata klobasa, pečenka, fižol z ocvirki…). Sladokusce bo zamikala gibanica, jabolčni zavitek ali potica, za naključne obiskovalce pa imajo pripravljene narezke s suhomesnatimi izdelki in izdelke iz tunke. Ob dobri hrani se prileže tudi izbrana kapljica. Uranjekovi imajo pester zeliščni vrt in morate poskusiti vsaj nekaj iz bogate ponudbe domačih sadnih likerjev (višnjev, borovničev, žajbljev, metin, melisin, iz divje češnje) ter v žganju namočenih zelišč (kopriva, pelin, hermelika…). Tisti, ki jim alkohol ne diši, pa bodo lahko izbirali med številnimi domačimi sokovi: jabolčni, višnjev, ribezov, malinovec, bezgov, žajbljev, melisin in metin, lipov in iz bazilike.

Rekreacija

Kmetija Pri Baronu je izredno »otrokom prijazna«. Na voljo so gugalnice, peskovnik, rusko kegljišče, tobogan, nogometno igrišče, igrišče za odbojko in kino in spanje na seniku. Otroci lahko uživajo v družbi številnih domačih živali, ki prosto romajo v okolici kmetije in jih je res veselje gledati v tako prijetnem naravnem okolju. Poleg krav in prašičev so na kmetiji še zajčki, pes Bon, muce, kokoši, račke, poni Liza, goske, purani in celo vietnamska prašički Moly.

Pri Uranjekovih lahko kupite ekološke pridelke in predelane proizvode, za katere imajo izdan ekološki certifikat. V ponudbi je predvsem različna zelenjava, jabolka, hruške, razni sokovi in sirupi, suho sadje, različni čaji, likerji, žganja, jajca in še marsikaj. Na kmetiji imajo urejeno bio trgovino, kje prodajajo ekološke pridelke in izdelke lastnih in drugih ekoloških kmetij.

Za vse vedoželjne obiskovalce organizirajo ogled ekološke kmetije, zeliščnega in permakulturnega vrta, različne ustvarjalne delavnice, predavanja o ekološkem kmetovanju in še kaj.