Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Izletniška kmetija Domačija Debelak

Naziv: Izletniška kmetija Domačija Debelak
Naslov: Lovnik 11, 2319 Poljčane
Delovni čas: po dogovoru
Telefon: +386 (0)2 82 90 461, +386 (0)41 628 911
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

V majhni vasici Lovnik, leži med hribi zamaknjena naša vinogradniško turistična kmetija – DOMAČIJA DEBELAK. Nekoč dobro poznana vinogradniška kmetija danes pridobiva še na prepoznavnosti prijazne izletniške turistične kmetije. Z veseljem pogostimo svoje goste in vedno se potrudimo, da vam pripravimo prijetno, izvirno, dišeče, z okusom… Vabljeni vsi, ki želite posedeti ob izbrani domači hrani, okušati dobra vina in se razgledati po okoliških gričih z očarljivim razgledom vse do Kamniških Alp.

Na strmih pobočjih gričev med Pohorjem in Halozami imamo v naših vinogradih zasajenih večino belih in rdečih sort značilnih za naše območje. Pa vendar med belimi zelo izstopa Sauvignon, z izrazito prikupno aromo bezgovega cvetja, sledijo mu Chardonnay, Sivi pinot, Renski in Laški rizling, Zeleni silvanec, Ranina, Rizvanec,… Med rdečimi kraljujeta Modri pinot in Modra frankinja.

Pridelujemo predvsem suha in polsuha pitna vina z oblikovano sortno cvetico. Velik delež vina prodamo kot odprto deželno vino – zvrst, nekaj v literskih steklenicah, manjši del pa napolnimo v buteljke. Naša vina lahko vse dni v letu kupite pri nas doma v domači kleti. Vina v steklenicah oziroma v buteljkah so zelo primerno darilo za vaše sorodnike, znance, prijatelje ali kot poslovno darilo ob zaključku leta.