Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Povabilo ponudnikom za najem stojnice v okviru pilotne prireditve – Festival solat 2019

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Zavod za turizem Maribor – Pohorje pripravlja v soboto, 11. 5. 2019  pilotno prireditev - Festival solat na Grajskem Trgu – Trgu Svobode, kot eno od kulinaričnih prireditev v okviru Evropske gastronomske regije 2021.

Festival solat bo združeval barve mariborskih solat. Predstavile se bodo posode v katerih so se nekoč servirale solate. Tržnica bo omogočila predstavitev oljarjev in kisarjev. Solatna ulica se bo odvijala v središču mesta, kjer se bodo predstavili pridelovalci zelenjave in se odvijale delavnice (vrtnarjenje, visoke grede, nabiralništvo in priprava solat). Festival bo namenjen širši javnosti in turistom. Festival bomo izvedli z Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem. Medijski partner prireditve bo Radio Maribor, ki bo na prireditvi prisoten tudi z mobilnim studiem.   

Predvidene imamo sledeče aktivnosti:

  • predstavitev Evropske gastronomske regije,
  • predavanje in delavnica na temo divje hrane,
  • pridelava zelenih solat,
  • delavnica priprave solat kot jedi,
  • ogled razstave solatnih posod,
  • izbor najbolj posebne sklede,
  • stojnice za pridelovalce solate in zelenjave,
  • stojnice, kjer bodo svojo ponudbo predstavili oljarji, kisarji, itd. 
Vabimo vas, da na stojnici v središču mesta Maribor, predstavitev tudi vašo ponudbo, ki je povezana s solatami. Najem in uporaba stojnice je brezplačna. Ponudba na stojnicah se bo odvijala med 10. in 13. uro.
 
Prijave pričakujemo do petka, 12. aprila, oz. do zasedbe mest. Za dodatne informacije nas pokličite na tel. 031 681 379 (Mojca Juhart) oz. pišite na e-naslov: mojca.juhart@maribor.si