Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Zbor Carmina Slovenica

Naziv: Pisarna Zbora Carmina Slovenica
Naslov: Partizanska cesta 12, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 251 22 15 , +386 (0)31 652 662
Fax: +386 (0)2 25 25 224
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu
Koncertni zbor Carmina Slovenica, ki ga vodi dirigentka Karmina Šilec, sodi med vodilne ansamble v svetovnem zborovskem gibanju.

Koncerti po vsem svetu

Prestižni ugled zbora potrjujejo številni koncerti po vsem svetu – v Cankarjevem domu v Ljubljani, Simphony Hallu v San Franciscu, v gledališču Teresa Careno v Caracasu, v Teatru Colon v Buenos Airesu in vse tja do hongkonškega kulturnega centra ter tokijskega Metropolitan Art Spacea, koncertne turneje v skoraj vseh evropskih državah, v Združenih državah Amerike, Kanadi, Afriki, Srednji in Južni Ameriki, na Japonskem in Kitajskem, najvišje nagrade na pomembnih mednarodnih tekmovanjih, kot so »Kathaumixw« v Kanadi, »Golden Gate« in »Des Moines« v Združenih državah Amerike, »Neerpelt« v Belgiji idr., udeležba v mnogih mednarodnih projektih, …

S »choregie – vokalnim teatrom« uvaja zbor Carmina Slovenica nov koncept, vključujoč glasbo, gib, igro in druge odrske elemente.

Zbor Carmina Slovenica je bil povabljen na številne ugledne festivale, kot so Svetovni glasbeni dnevi (ISCM), Svetovni simpozij za zborovsko glasbo (IFCM), Moskovski velikonočni festival, Dresdner Musikfestspiele, Evropski simpozij za zborovsko glasbo (IFCM), Polyfollia, America Cantat, Choir Olympics, Europa Cantat.

Umetniška voditeljica Karmina Šilec

Karmina Šilec je v vokalno glasbo vnesla svežino, odprla nove prostore izraza, prepričljivosti, intenzivnosti doživljanja in komunikacije. S choregie – glasbenim gledališčem in z inovativnimi posegi je vokalni glasbi razprla prostor h kompleksnim večzvrstnim umetniškim dogodkom – projektom, izvajanih na mnogih mednarodnih festivalih in predvajanih na EBU in Eurovision.

Za svoje delo je prejela številne domače in tuje nagrade in priznanja, med njimi nagrado Prešernovega sklada za projekt Vampirabile, ugledno mednarodno nagrado za prispevek stroki v svetovnem merilu – Robert Edler Prize, nagrado mednarodnega gledališkega inštituta ITI Music Theatre Now, Glazerjevo listino, in druge.

Ob umetniškem delovanju ter kot gostujoča dirigentka je tudi članica strokovnih žirij in umetniških svetov na zborovskih in dirigentskih tekmovanjih in revijah, predavateljica na univerzah v tujini, na mednarodnih seminarjih, konferencah in kongresih. Deluje kot profesor dirigiranja na Univerzi v Mariboru.

Karmina Šilec je dirigentka in umetniška voditeljica zbora Carmina Slovenica, umetniška voditeljica ansambla !Kebataola!, Choregie – novoglasbenega gledališča, mednarodnega projekta Attacca, Choregie aka Choregie festivala za novo glasbo in koncertne serije Attacca.