Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Kako do nas?

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Kako v Maribor

Maribor je drugo največje slovensko mesto, hkrati pa gospodarsko, kulturno, znanstvenoraziskovalno, kongresno in celovito turistično središče severovzhodne Slovenije. Ob tem je tudi prometno središče, saj je v presečišču prometnih poti iz zahodne v vzhodno in južno Evropo, le 11 km od avstrijske meje.

Ima kontinentalno lego na 275 metrih nadmorske višine med Pohorjem, Slovenskimi goricami in Kozjakom na prodnatih terasah reke Drave. Ali enostavneje povedano - leži v objemu zelenega Pohorja in vinorodnih gričev ob reki Dravi.

Slovenija je srednjeevropska država, obkrožena z Avstrijo, Hrvaško, Madžarsko in Italijo. Njenih 20.256 km2 jo uvršča k majhnim državam sveta, natančneje na 150. mesto med 190 državami.

Dobra polovica države je poraščena z gozdovi, kar jo uvršča skupaj s Finsko in Švedsko na vrh evropskih držav. Lega med Alpami, Panonsko nižino, Dinarskim gorstvom in Sredozemljem ustvarja pokrajino s sto in več obrazi in omogoča doživetje gora, nižin in morja hkrati že v nekaj urah. Majhni velikosti države ustreza tudi dolžina morske obale; 46 km je imamo, torej vsak od dveh milijonov Slovencev le za palec na nogi, a z veseljem jo delimo z obiskovalci. 

Slovenija predstavlja tudi stičišče romanskih, germanskih, ugrofinskih in slovanskih jezikov. Ni naključje, da so jezikoslovci na našem ozemlju odkrili več kot 40 narečij in različnih kultur. Bogata pestrost vabi novim doživetjem naproti.