Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Kolo in kajak: Maribor-sv. Urban-Drava center

Naziv: Turistično informacijski center Maribor
Naslov: Partizanska cesta 6a
Telefon: +386 (0)2 234 66 11
Fax: +386 (0)2 234 66 13
Izhodišče poti: TIC Maribor
Zahtevnost poti: srednje zahtevna
Dolžina poti: 30 km
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Kolesarjenje na Kozjak na slovito razgledno točko sv. Urban, spust do Drava centra, veslanje po Dravi!

Čudovita narava

V Mariboru, mestu ki je vpeto v čudovito naravo Pohorjavinorodnih gričev in reke Drave, se konec meseca septembra odvijata Evropski teden mobilnosti in Festival Stare trte.

V tem času se bomo skupaj podali na kolesarsko odkrivanje vinorodnih gričev v okolici Maribora vse do slovite razgledne točke Sv. Urban, od koder se bomo spustili proti Dravi na Limbuško nabrežje do Drava centra! Tam bomo ujeli svoj košček "morja", umirili divji ritem današnjega življenja in zaveslali po Dravi.

Potek poti

Izpred TIC Maribor nas pot vodi proti Ribniškemu selu čez Rošpoh, Morski jarek in Kozjak nad Pesnico vse do Sv. Urbana, izjemne razgledne točke, od koder se spustimo do Kamnice in ob Dravi nadaljujemo do Studenške brvi, čez katero prečkamo Dravo in pot nadaljujejo ob Dravi v smeri proti Drava centru. V Drava Centru kolesa zamenjamo za kajake in se podamo na krajše veslanje po reki Dravi.

Prikaz poti na zemljevidu s programom Google Earth.


Prikaži večji zemljevid