Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Križev pot na Gorco

Naziv: Turistično-informacijski center Maribor
Naslov: Partizanska cesta 6a, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 23 46 611
Fax: +386 (0)2 23 46 613
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Malečnik – »vrata v Slovenske gorice«

Čudovita zgodba o reševanju cerkve svetega Petra v Malečniku pred nevarnostmi narave. Spoznajte zgodbo o nastanku križevega pota na utrjenem hribu, pri cerkvi, ki so jo župnik in župljani reševali pred poplavami in plazovi. Križev pot vodi mimo štirinajstih kapelic, od zadnje, tiste čisto na vrhu, pa je lep razgled daleč naokoli. To je zgodba o odločnosti župnika in požrtvovalnosti župljanov, začinjena z odlično kulinariko in izbranim vinom.

Romarska zgodba o križevem potu na Gorco je skoraj neodkrita, vendar izredno zanimiva. Pot nas vodi mimo štirinajstih obnovljenih kapelic. Slike zanje je naslikal vrhunski avstrijski slikar iz Gradca J. Tunner; danes pa so slike na ogled v farni cerkvi. Zgodba razkriva doslej še neodkrite katakombe in kip v obliki piramide, posvečen župniku, ki je umrl prav na križevem potu.

Program

Pot bomo začeli ob 9. uri v Mariboru in v eni uri spoznali staro mestno jedro. Nato se bomo odpeljali v Malečnik, v župnijo sv. Petra in k Marijini cerkvi na Gorci, kjer si bomo ogledali doslej še neodkrite katakombe. Do cerkve se bomo povzpeli po znanem križevem potu, na katerem je štirinajst obnovljenih kapelic in ki je tudi rdeča nit našega izleta. Pot nas bo nato vodila do gostišča Črni Baron, kjer nam bodo na tradicionalen način pripravili kosilo z odlično domačo hrano. Še zadnja postojanka našega prijetnega druženja bo v Hiši vin Joannes Protner, kjer se bomo v objemu narave prepustili degustaciji izbranih vin. Vrnitev v Maribor je predvidena ob 16. uri.

Ponudnik

Motel in picerija Črni Baron stoji streljaj od Maribora v Malečniku pod znano malečniško Gorco in križevim potom, v domačem, naravnem okolju. Ima veliko otroško deželo in mini živalski vrt. Gostom so na voljo prenočišča, pripravijo jim lahko pogostitve ob raznih praznovanjih, porokah, za različne najavljene skupine. Imajo odlično domačo hrano in pice ter vino iz lastnega vinograda.

Cena:

  • skupina 15 - 24 oseb: 30,00 EUR/osebo
  • skupina 25 - 49 oseb: 26,00 EUR/osebo 
  • skupina nad 50 oseb: 23,00 EUR/osebo

Cena vključuje:

  • 1-urno vodenje po Mariboru,
  • ogled katakomb, Križevega pot in Marijine cerkve,
  • kosilo v Gostišču Črni baron,
  • vinsko degustacijo 3 vzorcev vina v Hiši vin Joannes Protner.

Cena brez vinske degustacije v Hiši vin Joannes Protner:

  • skupina 15 - 24 oseb: 25,00 EUR/osebo
  • skupina 25 - 49 oseb: 20,00 EUR/osebo 
  • skupina nad 50 oseb: 18,00 EUR/osebo
Informacije in rezervacije