Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Kulturni utrip Maribora

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Obarvajte si svoj dan v Mariboru!

Bodite del živahnega jesenskega kulturnega dogajanja v Mariboru – Evropski prestolnici kulture 2012, kjer bodo dnevi obarvani z obilico dogodkov in koncertov slovenskih in tujih ustvarjalcev.

Maribor je tudi mesto najstarejše trte na svetu in prav jesen je vsako leto tista, ki kliče po negovanju vinske tradicije. V septembru se odvija svečana tradicionalna trgatev, v novembru pa sledi Martinovanje, s katerim proslavimo dan, ko mošt postane vino. S svečanim krstom mošta se uradno prične največje enodnevno praznovanje na prostem, ko se mlada vinska kapljica poskuša pozno v noč.

Prav z Martinovanjem se simbolično zaokrožuje tudi Festival Stare trte, ki se pričenja s svečano trgatvijo in predstavlja nekakšen vinski, kulinarični in kulturni poklon mesta tej lepotici, ki krasi pročelje Hiše Stare trte na Lentu. V tem času se v Mariboru družimo, veselimo, nazdravljamo in pokušamo!

Nepozabno doživetje - v središču evropskega glasbenega in gledališkega ustvarjanja

Za nekaj dni v septembru mesto postane po vseh merilih prispodoba odličnosti zaradi Festivala Maribor, ko se obiskovalci lahko prepustijo glasbenemu razvajanju na edinstvenih koncertih.

Prav tako je jesen v mestu tudi gledališko obarvana, saj Maribor že tradicionalno gosti najstarejši in najuglednejši gledališki festival v Sloveniji – Borštnikovo srečanje. Ta bo s številnimi predstavami, pogovori, bralnimi uprizoritvami, strokovnimi srečanji in drugim obogatil oktobrsko kulturno dogajanje.

Poskrbljeno je tudi za vse vedoželjne, da si ogledate svet skozi objektiv izjemne fotografinje Inge Morath, ki je ujela v svoj objektiv tudi slavno Marilyn Monroe.

Doživite kulturni utrip v Mariboru in si obarvajte svoje jesenske dni s kulturo!