Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Mariborski otok

Naziv: Turistično informacijski center Maribor
Naslov: Partizanska cesta 6a, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 23 46 611
Fax: +386 (0)2 23 46 613
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Mariborski otok, edinstven tip rečnega otoka pri nas in privlačna rekreacijska točka.

Leži v neposredni bližini naselja Kamnica, ki je od središča Maribora v smeri Koroške oddaljeno približno pet kilometrov. 

Na otok vodite  dve poti: slikovata sprehajalna pot ob Dravi po levem bregu Drave mimo Koblerjevega zaliva, in cesta do Kamnice, ki se nato odcepi k Dravi.

Sprehodite se po Naravoslovni poti Mariborski otok - prisluhnite, poiščite in raziskujte živi in neživi svet otoka, bodisi samostojno ali ob pomoči zloženke.

Iz mestnega vrveža v naravo

Tudi sam otok je prijetno sprehajališče, v poletni sezoni pa je tukaj še posebej živahno, saj na otoku obratuje tudi letno kopališče.

Obiščite letno kopališče Mariborski otok!

Kaj je naredilo Mariborski otok tako edinstven?

Otok je nastal na temelju marinskih laporjev s sekundarnim nanosom rečnih sedimentov tik za nekdanjimi brzicami Drave na laporjih. Za brzicami je namreč pričela reka zaradi zmanjšane transportne zmogljivosti odlagati naplavine peska, proda in mivke.

Zaradi ugodne lege je otok rastišče gozdnih in travniških rastlin, ki jih iz Alp prinese Drava. Zanj je značilna velika pestrost vegetacije, saj je na otoku okoli 15 drevesnih in 20 grmovnih vrst.