Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Mariborsko vzdušje

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Mariborčani smo veseli ljudje, veseli Štajerci.

Zakaj smo takšni?

Štajerska prestolnica sodi med s soncem najpogosteje obsijane slovenske kraje! Kot drugo največje slovensko mesto nudi vse, kar meščan potrebuje, zelena okolica pa omogoča hiter skok v objem Pohorja na eni in vinorodnih gričev na drugi strani ali pa potep k reki Dravi, ki se vije skozi mesto. Majhno mesto, obdano s podeželsko okolico, gotovo doprinaša k dobremu počutju.

Vzdržljivi in aktivni

Če želite spoznati pohodniško aktivnega Mariborčana, se napotite pod Pohorje in nato navkreber, vsaj do trikotne jase, najbolj vzdržljivi pa vse do vrha, tam si Mariborčani radi napolnimo akumulatorje v zelenih pljučih Maribora. Pozimi pa pohodniške palice raje zamenjamo za smučarske.

Ljubitelji vin

Tudi po vinorodnih gričih nas boste videli pohajati; ti se pnejo k višku tako rekoč iz mestnega središča, kjer imamo tudi Staro trto, najstarejšo trto na svetu, simbol naše vinske kulture. Morda je to razlog, da se radi spogledujemo s kozarci. In če nas v gostilni počastite s kakšnim, vas bomo še posebno radi popeljali v skrivnosti Maribora. Ljubimo mariborčana, svoje vino. Pa tudi pivo - če se nam želite prikupiti, omenite, da ga ni čez laško pivo, da se z ljubljanskim unionom pač ne more primerjati!

Športno nogometni navdušenci

Ah, tole "bojevanje" med Ljubljančani in Mariborčani je že kar zgodovinsko. Tudi pri nogometu! Če srečate množice, ovite z vijoličnimi trakovi, nikar ne mislite, da je to naša zadnja moda! To so zvesti navijači "vijolic" - naših nogometašev! Množica navdušencev na nogometnem stadionu bo gotovo dvignila na noge tudi vas, pa čeprav sicer morda niste največji ljubitelji nogometa.

Toti Mariborčani

Takšni smo "toti Mariborčani"! V zadnjem desetletju smo postali še bolj trdoživi, saj smo morali nekoč močno industrijo nadomestiti z novimi dejavnostmi. Številni Mariborčani, ki dosegajo izjemne dosežke, tudi svetovnega slovesa, nam dokazujejo, da se skriva v nas ogromen potencial, ki se ga trudimo s svojo voljo izkoristiti. Volje in tudi trme pa nam ne manjka! - Vam je prišlo na uho, da so v Mariboru pripravili Zlato lisico, tekmo za svetovni pokal v smučanju, kljub strahoviti odjugi? Kakorkoli, včasih jo vendarle "posodimo" kolegom v Kranjski Gori.

Vabljeni

Vabimo vas medse, v goste, da spoznate našo veselo naravo tudi sami! Radi se predajamo doživetjem, radi se družimo in veselimo, tako ob različnih prireditvah kot ob običajnih dneh. In v svoji družbi radi vidimo tudi goste! Pridružite se nam! Obarvajte svoj dan v Mariboru, na okoliških vinorodnih gričih, pobočjih Pohorja in vzdolž reke Drave. K nam se boste radi vračali!