Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Mednarodna kuhinja v Mariboru

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

V Mariboru in okolici vas pričakuje pestra paleta kulinaričnih doživetij, ki vam jih pripravljajo kuharski mojstri z vsega sveta. Njihove jedi lahko preizkusite v številnih azijskih restavracijah, preverite začinjeno mehiško hrano ali pa se odločite za široko razširjene dobre italijanske jedi. Med novostmi kulinarične ponudbe štajerskega glavnega mesta pa je romska restavracija. A pokušnja dobrih mednarodnih jedi se s tem šele dobro začne.

Azijske dobrote

Številne dobre kitajske restavracije so v Mariboru prisotne že vrsto let, v zadnjih letih pa čedalje več ljudi pritegnejo specifični okusi japonske kuhinje z značilnim sušijem, pa tudi na široki paleti začimb temelječa indijska hrana.

Mehiško

Za ljubitelje pekoče hrane je v Mariboru prav tako na voljo mehiška restavracija, kjer pa seveda poskrbijo tudi za tiste, ki pekočih jedi raje ne uživajo.

Od Sredozemlja do Severa Evrope ter Balkana

Vpliv zahodne italijanske kulinarike je močno prisoten tudi v Maribotu, saj so pizzerije, špageterije ter restavracije z dobro italijansko hrano res številne, njihova ponudba pa je praviloma na visokem nivoju. Vredno je poskusiti dobrote v španski, švicarski in nemški restavraciji. Za ljubitelje mesnih jedi z žara so nepogrešljive srbske restavracije, ribje jedi pa pridejo do izraza v dalmatinski kuhinji. Precejšnja novost kulinarične ponudbe Maribora je romska restavracija, ki jo vodijo in v njem kuhajo ter strežejo pripadniki romske manjšine.

Poleg navedenih specializiranih mednarodnih kuhinj so v mestu in okolici številne restavracije, kjer spajajo okuse različnih kuhinj sveta. Njihovi kuharji pa pri tem pokažejo precejšno mero znanja in domiselnosti.

V Mariboru je seveda poskrbljeno tudi za vegetarijance ter vegane.