Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu

Naslov: Pohorska ulica 60, 2000 Maribor
Konec: 2019-04-28
Trajanje: 27-28 April 2019
Začetek prireditve: 2019-04-27
Lokacija: Bike Park Pohorje
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Svetovni pokal v gorskih kolesih 2019 bo prinesel novo vznemirljivo sezono. Najboljši tekmovalci, tekmujejo z najtežjimi in najbolj zahtevnimi programi ter z enim ciljem v mislih: da postanejo prvaki svetovnega pokala

27. in 28. aprila bo Maribor prizorišče največjih in najprestižnejših tekmovanj v svetu gorskega kolesarstva, gostili bomo namreč otvoritvena tekmovanja serije svetovnega pokala Mercedes Benz UCI Moutain Bike World Cup 2019. Organizacija takšne prireditve, ki dnevno privabi do 10 tisoč obiskovalcev, udeleži pa se je okoli 700 tekmovalcev s člani svojih ekip, so sanje vsakega evropskega in svetovnega gorsko kolesarskega centra. Nam je uspelo – po točno dvajsetih letih od prvega tekmovanja najvišjega ranga na pohorskih strminah, se karavana vrača domov.

Formula ena gorskega kolesarjenja, Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup 2019, se vrača na prizorišče, kjer so se tekmovanja v gorskem kolesarstvu odvijala že od leta 1998, zadnje tekmovanje za svetovni pokal pa je bilo organizirano v sezoni 2010. V sezoni 1999 je Mariborsko Pohorje prvič gostilo tekmovanja najvišjega nivoja v gorskem kolesarstvu in si med udeleženci, novinarji in predstavniki svetovne kolesarske zveze UCI prislužilo naziv najboljšega na svetu tiste sezone.

Med najboljšimi tekmovalci so tudi Slovenci. Med njimi bodo številne oči zagotovo uprte v Moniko Hrastnik, lansko evropsko prvakinjo, ki trenutno na svetovni lestvici najboljših gorskih kolesarjev v ženski konkurenci zaseda izvrstno peto mesto. Pohorje je zanjo domač teren, zato so tudi pričakovanja glede uvrstitve visoka.

ZAGOTOVITE SI SVOJO VSTOPNICO

Poglejte si nekaj utrinkov s preteklega leta: