Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Na Pohorje z avtobusom

Naziv: Marprom
Telefon: +386 (0)59 180 482
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Od 18. 5. do 1. 9. je obiskovalcem na voljo poletna avtobusna linija Ruše–Areh–BellevueBotanični vrt in obratno z vmesnimi postajami pri več znanih turističnih točkah na Pohorju.  

Tudi letos je zaživela ideja avtobusnega povezovanja na Pohorju, ki bo omogočil poletno, pohodno, kolesarsko in kulinarično ponudbo turizma na Pohorju. Projekt so podprli Mestna občina Maribor, Občina Hoče-Slivnica in Občina Ruše ter Društvo gostincev Pohorja v sodelovanju z linijskim avtobusnim prevoznikom Marprom.

Pohorje je naravna danost, ki je še vedno premalo promovirana in ponujena kot turistična destinacija za zimski in letni turizem. Pretekle izkušnje in osvežena infrastruktura ponujajo nove priložnosti za razrast poletnega turizma na Pohorju. Turisti in domačini se lahko na Pohorju naužijejo svežega zraka, športnih aktivnosti in okusijo prave pohorske dobrote. Vse na dlani, pa vendar tako daleč, saj na Pohorju ni vzpostavljene redne linije, ki bi povezala in obiskovalcem približala naravno in turistično ponudbo. Vsako leto je dobrodošla pobuda obpohorskih občin, da se med seboj povežejo in ponudijo avtobusno linijo za vse željne pohorskih lepot.

Cena vožnje

  • enosmerna vozovnica za odrasle: 3,00 EUR
  • enosmerna vozovnica za otroke (6–15 let): 1,00 EUR

Vozni red

  • Vozni red
  • Manjši avtobus, opremljen s prikolico za kolesa, bo vozil ob sobotah, nedeljah in praznikih.