Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Spomladanski koncert SLOVENSKI OKTET

Začetek prireditve: 19.05.2017 20:00
Konec: 19.05.2017 22:00
Organizator: Narodni dom
Lokacija: Prešernova ulica 3, 2000 Maribor

.

.

.

Petek, 19.5.2017 ob 20.00
DVORANA UNION MARIBOR

Po treh lanskoletnih izredno uspešnih in razprodanih koncertih v mariborski stolnici, v mesecu maju v Mariboru ponovno gostimo sloviti Slovenski oktet. Tokrat bodo vrhunski pevci okteta nastopili v sto pet let stari in izjemno akustični dvorani Union, predstavili pa se bodo z popolnoma novim programom. Sestavljale ga bodo pesmi, ki jih lani v stolnici nismo slišali. V izvedbi "a cappela " bodo zapeli najlepše slovenske ljudske pesmi in svoje največje, zimzelene uspešnice, od izredno priljubljenih Mojcej in Katrce do znamenite Ribniške. Koncert je del obeleževanja 180. obletnice slovenskega imena mesta Maribor, ki ga je zasnoval Boris Šinkovič.

Program ( a cappela ): NAJVEČJE USPEŠNICE SLOVENSKEGA OKTETA (Mojcej, Ribniška, Katrca, Sedem si rož, Regina, Nocoj, pa, oh, nocoj,....)

Vstopnice: Informacijska pisarna Narodnega doma in preko interneta.

Koncert je del obeleževanja 180. obletnice slovenskega imena mesta Maribor.

Mojcej, oh, Mojcej

Ena od pesmi, ki jo bo zapel Slovenski oktet bo tudi slovita pesem Mojcej, oh, Mojcej. Gre za najpopularnejšo, že skoraj ponarodelo, največkrat izvajano, najbolj znano, najstarejšo in eno najlepših preprostih slovenskih ljubezenskih umetnih pesmi vseh časov.

Darilo za vse Mojce
Vse mlajše gospodične in starejše gospe, ki jim je ime Mojca in se nameravajo udeležiti koncerta so vabljene da se v dneh pred koncertom oglasijo v Informacijski pisarni Narodnega doma in tam prejmejo glasbeno darilo, kot simbolni spominek na povezavo njihovega imena z to slovito pesmijo. Še posebej so vabljene Mojce, rojene leta 1952 (istega leta, ko je pesem nastala) in leta 1962 (pesem prvič posneta in izdana na gramofonski plošči).

Ko bodo pevci Slovenskega okteta pesem Mojcej, oh, Mojcej zapeli na koncertu, bo ta pesem še posebej namenjena vsem Mojcam, ki bodo v dvorani.