Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Gypsy Blues - Damir Mazrek Trio

Začetek prireditve: 19.08.2018 20:00
Konec: 01.01.0001 00:00
Organizator: Vetrinjski Dvor
Lokacija: Vetrinjski dvor, Večnamenska dvorana, Maribor, Slovenia

Gypsy Blues je projekt, ki nastaja skozi stoletja. Njegov nastanek ne pozna fizičnih meja in človeških okvirov. Je čisti izraz trenutnega občutenja in s tem vzrok za stvaritev. Vsa ljudstva sveta so svoja občutenja in želje po uslišanju izražala skozi zvok in ta edina iskrena želja je večno drveči vlak Gypsy Bluesa.

Projekt skozi večletno raziskovanje gradi kompozicijsko inovativne in ritmično razgibane mostove med zapuščino in sodobnostjo. Je nov plod dolgoletnega sodelovanja  multiinštrumentalistke in prve dame balkanske instrumentalne glasbe Bajse Arifovske, svojevrstnega vsestranskega tolkalca Damirja Mazreka in enega najbolj inovativnih in perspektivnih glasbenikov mlade generacije, pianista in skladatelja, Kristjana Korata.

Edinstveni  avtorski glasbeni spoj predstavlja sintezo tradicij Balkana, Mediterana, Bližnjega in Daljnega vzhoda, evropske klasike in moderne zahodne glasbe, ki ga glasbeniki objamejo s čarom romskega glasbenega duha.
Trojica tokrat prepisuje zgodovino in s svežim zvokom izraža topot konj, odprto nebo, sanje, brezčasje, trans, svobodo …

Damir MAzrek trio   -  Gypsy blues
Bajsa Arifovska – kaval, tambura, klarinet, gaida
Kris Korat  – piano, klaviature
Damir Mazrek – tolkala