Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Kulturno društvo Pekre Limbuš

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Kulturno društvo Pekre-Limbuš je dedič znamenite limbuške čitalnice, enega najstarejših slovenskih kulturnih društev z začetka 19. stoletja.
Neprijazni časi so tu in tam povzročili prekinitev kulturnega delovanja, a vedno so se našli ljudje, ki so društvo oživili in to smo dočakali tudi sedaj. Prenovljen kulturni dom je klical po svoji pravi vsebini in združili so se stari "kulturniki" ter ljudje novega pokolenja in obojim je skupno to, da jih navdušuje lastna kulturna ustvarjalnost krajanov.

V dobi vsesplošnega potrošništva nas prepričujejo, da je povsem dovolj, če se zavalimo v udoben naslonjač in se prepustimo "kulturni ponudbi". Da ne bo pomote, je treba prej še nekaj malega plačati, ampak za vse drugo pa poskrbijo "profesionalci". Kulturna društva imajo drugačno poslanstvo in omogočajo svojim članom, od najmlajših do najstarejših, da sami ustvarjajo: gledališke predstave, zborovske koncerte, likovne razstave, plesne prireditve itd…. Sebi in svoji okolici v veselje. In v potrditev, da zmorejo veliko več, kot zgolj plačati vstopnino, naročnino, obrabnino…. Takih kulturnih društev imamo Slovenci v domovini in v zamejstvu okoli 4000 in po njih smo znani bolj kot po čem drugem. Res bi bilo čudno, če Pekre in Limbuš ne bi bila vpisana med kraje, ki gojijo svojo lastno kulturno dejavnost.

Čestitam ljudem, ki so zastavili svoje sposobnosti za ustvarjalne projekte in želim jim, da bi uspeli in bi jih krajani nagradili kot skupen dosežek in ponos kraja.

 Dobrodošli spet v stoletno zvezo kulturnih društev!

mag. Franci Pivec, predsednik Zveze kulturnih društev
(ob ustanovitvi društva leta 2007)