Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

O destinaciji Maribor – Pohorje, Osrednja Štajerska

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu


Predstavniki medijev, vabljeni v destinacijo Maribor – Pohorje, Osrednja Štajerska, kjer vas bodo očarali ljudje s svojogostoljubnostjo, prevzela vas bo domača kulinarika, odlična vina ter številne znamenitosti, ki vas bodo spremljale na vsakem koraku. Tekom celega leta lahko obiščete številne kulturne dogodke in festivale, ki nam in turistom popestrijo vsakdan.

Mesto ob Dravi ponuja družinam, parom in posameznikom številne nepozabne izkušnje. Pot vas vodi po zelenih mestnih parkih, idilični poti ob reki Dravi, vinorodnih pokrajinah ali športno pohodniških poteh, bolj drzni pa lahko obiščete tudi adrenalinski park v Betnavi ali na Pohorju.

Razgibana kultura, zgodovina in najstarejša trta na svetu

V 22 občinah naše turistične destinacije si lahko ogledate številne naravne, kulturne in zgodovinske znamenitosti; v mnogih občinah pa je zasajena tudi potomka najstarejše trte na svetu, ki sicer domuje pred Hišo Stare trte, v najstarejšem delu mesta Maribor na Lentu. V Hiši Stare trte boste prebudili svoje brbončice z odličnimi vini, ki jih ponujajo vinogradniki iz okoliških vinorodnih pokrajin. Z novinarsko ekipo lahko prisostvujete tudi kateremu izmed vinskih dogodkov, kot so Rez vinske trte, Festival Stare trte ali Vinsko-kulinaričnemu večeru. V Mariboru upravičeno ponosno govorimo o najstarejši trti na svetu. Ne nazadnje so to potrdili strokovnjaki, leta 2004 pa je bila vpisana celo v Guinnessovo knjigo rekordov. Za vas smo pripravili tudi izlete po vinsko turističnih cestah, v kolikor želite spoznati tudi okoliške vinogradnike ter turistične in izletniške kmetije.

Življenje ob reki

Reka Drava je v preteklosti omogočala pospešen razvoj mest. Takrat so reko zavzeli številni splavarji, katere častimo še danes. Z razvojem in skrbjo za reko Dravo pa ta danes nudi možnosti tudi za številne druge turistične aktivnosti, kot so vožnja z ladjico, vožnja s kajaki in kanuji, supanje, vožnjo z vodnimi skuterji …

Zeleno v objemu narave

Tisti, ki si želite bolj avanturistične posnetke, se lahko odpravite na bližnje Pohorje in se s kolesom spustite po gozdnih poteh vse do gondole. Tiste, ki pa bolj veseli sprehod po naravi, boste našli tudi kakšno vašim zmožnostim primerno pot. Zima na Pohorju je idilična. Takrat Pohorje obiščejo številni smučarji in borderji, ki iščejo tovrstne užitke v naravi. Razvajate pa se lahko v številnih hotelih, saj se gorski wellness intenzivno razvija.

Mesto kongresov

Maribor se uspešno vpisuje tudi na evropski turistično-poslovni zemljevid. Nudi namreč številne kapacitete za organizacijo visoko kvalitetnih kongresov in seminarjev. Največji kongresni center je postavljen tik pod Pohorjem in je od mesta oddaljen le 10 minut.

Na Zavodu za turizem Maribor – Pohorje vam bomo z veseljem pomagali pri načrtovanju in organizaciji vašega medijskega potovanja. Za več informacij se obrnite na zzt@maribor.si ali monika.hlevnjak@maribor.si.

Se že veselimo vašega obiska, dobrodošli v destinacijo Maribor – Pohorje, Osrednja Štajerska!