Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Obisk medijev

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Spoštovani novinarji, blogerji, fotografi, vsi predstavniki medijev!

Vabljeni, da obiščete destinacijo Maribor – Pohorje, Osrednja Štajerska in doživite pestrost ter raznolikost drugega največjega mesta v Sloveniji s čudovitim zaledjem.

Želite na študijsko turo?

Za organizacijo študijske ture smo vam z veseljem na voljo:

  • Zavod za turizem Maribor - Pohorje – v kolikor želite obiskati samo našo destinacijo (monika.hlevnjak@maribor.si)
  • Slovensko turistično organizacijo (STO), javna agencija RS za trženje in promocijo turizma – v kolikor želite obiskati celotno Slovenijo, oziroma več destinacij v Sloveniji (masa.puklavec@slovenia.info).

Doživetje študijske ture

V sklopu študijske ture vas bomo popeljali po turistični destinaciji in se z vami odpravili na razgibano vinsko in kulinarično razvajanje z odličnimi tradicionalnimi slovenskimi jedmi ter kozarčkom kvalitetnega vina iz tukajšnjih vinorodnih gričev. Podali se bomo na zgodovinsko in kulturno raziskovanje destinacije. Raziskali bomo staro mestno jedro, kjer si bomo ogledali najstarejši predel mesta Lent, ostaline mestnega obzidja, Glavni in Rotovški trg, srednjeveške stolpe in številne druge znamenitosti. Povzpeli se bomo pa tudi na vrh Pohorja, od koder se odpira prelep pogled na destinacijo. Številne privlačne poglede, ponudbo in doživljaje pa ponujajo tudi okoliške občine, ki tvorijo destinacijo. Zagotovo vas bo navdušila tudi mogočna reka Drava.

Pestra in pristna ponudba 

Z avtentičnimi zgodbami vam bomo glede na vaše želje in interese urednikov predstavili naše produkte, ki so zelo raznoliki in obsegajo vse od vina in kulinarike, do športa in rekreacije, kulture, naravnega okolja, kongresnega in poslovnega turizma ter segment igralništva, nakupovanj in romanj.

Pravi čas za obisk

Maribor in celotna destinacija je privlačna za obisk v prav vseh letnih časih, v vsakem posebej. Če želite ujeti posebej razigran utrip, pa načrtujte obisk v času katerega od vrhunskih prireditev in festivalov, ki vabijo v Maribor in okoliško podeželje najmlajše, mlade in starejše.

V naši destinaciji lahko doživite veliko stvari v zelo kratkem času, vse pa nadgradimo z osebnim pristopom. To cenijo turisti in to štajersko gostoljubje želimo predstaviti tudi vam.