Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Obmejna panoramska pot

Naziv: Darja Viher
Telefon: +386 (0)2 656 62 81, +386 (0)41 727 752
Trajanje: 10-12 ur
Priporočen čas: april-oktober
Izhodišče poti: mejni prehod Jurij
Dolžina poti: 12 km
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Odpravite se po stranskih, makadamskih in gozdnih poteh čudovite narave, obogatene z vinogradi in sadovnjaki, ki vas bodo popeljale ob državni meji z Republiko Avstrijo v smeri od mejnega prehoda Jurij proti Šentilju.

 

Sledite nam…

 

Pot se začenja pri mejnem prehodu Jurij in se nadaljuje skozi obmejne vasi Špičnik, Slatina, Svečina, Ciringa, Podigrac in Kresnica. Njen razgledni vrhunec je na Plačkem vrhu, od koder se  lahko odpravite v dve smeri. Ali  mimo Repoluska do Šentilja ali skozi vas Kresnica na hrib Brloga in po Šentiljski planinski poti proti severu do državne meje, kjer naredite ovinek do Šentilja.

 

Da boste videli daleč naokoli

 

Razgledni stolp Plački vrh stoji na 510 metrov visokem vrhu tik na meji. Visok je 28 metrov, z njega je širok razgled daleč naokoli. Tik pod Plački vrh se pripeljemo po cesti iz Zgornje Kungote skozi Podigrac. Od ceste pod vrhom je do stolpa le poživljajoč kratek vzpon.