Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Od pohorske džungle, preko slapa do črnega bisera

Naziv: Turistično informacijski center Maribor
Naslov: Partizanska 6a, 2000 Maribor
Telefon: + 386 (0)2 23 46 611
Fax: + 386 (0)2 23 46 613
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Pohorski pragozd ter Mali in Veliki Šumik – naj vas očarajo najimenitnejše naravne znamenitosti na območju Naravnega parka Pohorje, do koder vas pripeljejo številne pohodne poti.

 

Ob potoku Lobnica se namreč razprostira 19 hektarjev neoskrunjenega pohorskega pragozda (strmo desno pobočje nad Lobnico), kjer so svoje skrivno zatočišče našli bukve, smreke in jelke ter rastišča redkih rastlin. Po kratkem spustu med strminami ob Lobnici boste prišli še do slapa Veliki Šumik, enega naših najmogočnejših slapov, nekoliko naprej pa do Malega Šumika. Pot med Velikim in Malim Šumikom se šteje za zelo zahtevno.


Enkratno doživetje narave nadaljujte z izletom na Črno jezero!

 

Jezero, kot da bi bilo napolnjeno s črnilom, a ima kristalno čisto vodo, vas bo navdušilo tudi z rastišči redkih rastlin, šotnimi mahovi, gozdovi, izredno klimo in zrakom ter s spokojno tišino, ki ga naredi samo še skrivnostnejšega.

 

Jezero je dostopno

  • Iz smeri Maribora proti Slovenski Bistrici do Štuhcevega doma pri sv. Treh Kraljih (v to smer vas vodi tudi pohodna pot  od ravnice Šumik oz. Pri Bajgotu), od koder je do Črnega jezera pol ure peš.
  • Do jezera vas prav tako pripeljeta poti iz Koče na Pesku in Koče na Klopnem vrhu.