Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Podzemni rovi - Cona Tezno

Naziv: Rajzefiber
Telefon: +386 (0)83 86 77 76, +386 (0)70 643 994
Lokacija: Zbirno mesto je ob Perhavčevi cesti , greste ravno skozi edine semaforje v Coni Tezno, za prvo halo na levi strani zavijete levo na dvorišče (pred podjetjem Messer). Seveda, če se v Cono Tezno pripeljete s Ptujske ceste, kjer v cono vstopite v križišču med Hoferjem in Lidlom. Parkirate lahko za kotlovnico, pri semaforjih levo, kjer se na levi strani nahaja večje parkirišče.
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Cona Tezno vas vabi v podzemne rove.

Pomembna dediščina Cone Tezno so tudi podzemni rovi, ki so jih leta 1943 zaradi nevarnosti zračnih napadov zaveznikov začeli graditi predvidljivi Nemci.
 
Na globini 15 metrov pod površjem je nastalo 8.512 kvadratnih metrov podzemnih hodnikov. Rovi bi kot rezervna lokacija omogočali nemoteno nadaljevanje proizvodnje ob vse pogostejših napadih na tovarno. Del rovov smo v Zavodu PPC Tezno z veliko vnemo spremenili v dobro uro in pol dolg ogled. Danes v rove vodi samo še en vhod. Na globino 15 metrov pa se spustimo po devetdesetih stopnicah. Stalna temperatura v rovih je 12°C. Rovi so vlažni, s stropov visijo nosilci, v tleh je kakšna luknja.
   
Cona Tezno je k sodelovanju povabila zagnano ekipo turistične zadruge Rajzefiber. V rovih vam bodo pričarali posebno vzdušje in vas na zanimiv načim popeljali skozi zgodovino.
 
V vodenem ogledu boste videli kratko fotografsko razstavo, sprehodili se boste po rovih, dva lika vas bosta popeljala skozi zgodbo vojnih proizvodnih rovov,  doživeli boste Tam in Poslovno cono Tezno.  Ogled traja dobro uro.
 
Če bi se tudi sami radi spustili v rove, ki so preživeli bombardiranje, vojno, TAM in še marsikaj, se nam pridružite.

Vstopnina:

  • vstopnina: 10,00 EUR na osebo (voden ogled).
  • otroci do 6. leta: brezplačno
  • skupina nad 15 oseb: 8,00 EUR
  • šole, fakultete: 8,00 EUR

Ogled opravimo po predhodni najavi skupine vsaj 15 oseb. Skupina naj ne bi štela več kot 30 oseb.
Opremimo vas s čeladami in s svetilkami. 

Ne pozabite na primerno nepremočljivo obutev (gležnjarji, višji pohodni čevlji) in primerna oblačila.
Prehoditi je potrebno tudi 90 stopnic, da se spustimo 15 m pod površje.

Več informacij in rezervacije: Podzemni rovi - Cona Tezno

Vabljeni!