Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Pizzerija Verdi

Naslov: Dravska 8, 2000 Maribor
Delovni čas: Ponedeljek- četrtek: 12.00-23.00; petek in sobota: 11.00-01.00; nedelje in prazniki 11.00-23.00
Telefon: +386 (0)2 25 08 120
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Najstarejša v Mariboru

Pizzerija Verdi je najstarejša pizzerija v Mariboru, ki je svoja vrata prvič odprla davnega leta 1991. V njej se tako že četrt stoletja pečejo najboljše pizze iz krušne peči. Pizzerija Verdi pa se lahko pohvali tudi kot prva pizzerija na tem koncu Slovenije, kjer se je za peko pizz uporabila krušna peč. Krušna peč je poleg umetelno kovanega inventarja tudi osrednji element v notranjosti prostora.

Kjer je pizza kulinarično doživetje

V Pizzeriji Verdi pek pred vašimi očmi razvleče testo, ga obloži z dobrotami po vaši izbiri in pizzo položi v krušno peč, kjer se prepoji s toploto in vonjem bukovega lesa in se pod plameni, ki v njej nepretrgoma gorijo že 25 let, spremeni v hrustljav užitek. Pizza iz Pizzerije Verdi se kiti s tankim in okusnim testom, ki se poetično ujema s katerimkoli izbranim nadevom. Tukaj boste spoznali, da je lahko tudi pizza kulinarično doživetje.

Na nabrežju reke Drave

Pizzerija Verdi domuje ob reki Dravi, v najstarejšem predelu Maribora, imenovanem Lent, in sicer v Dravski ulici, ki je ena od treh najstarejših uličic v Mariboru. Vhod v pizzerijo je umeščen na točko, kjer se ta uličica prelomi iz smeri, ki vodi proti reki Drave, v smer, ki vodi proti Starem mostu in nato v središče mesta Maribor.

Brezčasen ambient s starimi singercami

Tako, kot je pristna in nostalgična lokacija, so avtentični in tradicionalni tudi materiali, ki oblikujejo njen interier. Kamen, les, železo in steklo so elementi, ki se prepletajo pod obokanim stropom v estetsko funkcionalnost in delajo ambient Pizzerije Verdi brezčasen. Posebno vrednost predstavljajo kovane umetnine z zmajevimi glavami, ki jih je lastnoročno izdelal umetnostni kovač Miha Krištof in steklene mize, katerih podnožje je iz starih šivalnih strojev Singer. V toplih dneh pa v kotičku male Dravske ulice zaživi tudi vrt, kjer lahko ob topljenju pizze v ustih uživate tudi ob pogledu na stare hiše, reko Dravo in ob festivalskih dneh tudi na pisano dogajanje na ulici le nekaj metrov proč.

Pizzerija Verdi ni le pizzerija, kjer se že vrsto let pečejo odlične pizze iz krušne peči. To je pizzerija, kjer so do gostov prijazni in kjer v domačni in pristni atmosferi uživajo tako zvesti obiskovalci kot tujci, ki prostor zapuščajo s prijetnimi vtisi. In predvsem - s potolaženimi brbončicami.

Dobrodošli v Pizzeriji Verdi!