Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Pletarstvo Kalšek z lastno vinsko kletjo

Naziv: Pletarstvo Kalšek z lastno vinsko kletjo
Naslov: Žiče 62 a, 3215 Loče
Delovni čas: po dogovoru
Telefon: +386 (0)3 57 63 445, +386 (0)31 399 824
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Na turistični domačiji Kalšek izdelujemo izvirne pletarske izdelke, ki so značilni za območje Dravinjske doline. Naši izdelki so izdelani iz vrbovega šibja z obeljenimi vitrami. Prejeli smo veliko različnih priznanj, uvrščeni smo tudi v knjigo »Mojstrovine Slovenije«.

Za pripravo vrbovega šibja je potrebno vložiti veliko truda in dela. Z obiskom pri nas lahko vidite potek pletenja in izdelke, ki lahko služijo kot uporabni predmeti ali spominki. V pletenju se lahko preizkusite tudi sami. Izdelke kot so košare, koši in opletene steklenice lahko pri nas tudi kupite.

Na domačiji lahko pokusite več vrst domačega vina (modra frankinja, beli pinot, rumeni muškat, sauvignon) in domačega žganja (slivovka, hruškovo žganje iz starih sort hrušk, vinsko žganje, borovničevec) ter ob domačem prigrizku uživate in se sprostite v mirnem okolju med vinogradi na pobočju Žičke gorce.

V bližini je kovaštvo, Žička kartuzija in cerkev sv. Petra, ogledate pa si lahko praznik ob Petrovem, Loške prireditve, Janezovo nedeljo in prireditve v Slovenskih Konjicah – mestu cvetja in vina.