Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Podpohorska bisera Rače in Fram

Naziv: Občina Rače -Fram
Naslov: Grajski trg 14, 2327 Rače
Telefon: +386 (0)2 609 60 10
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

V objemu pravljične pokrajine, mističnih prizorov, prijaznih ljudi ter odlične hrane in pijače boste na avtentični lokaciji dogodkov iz prvega slovenskega zgodovinskega romana izpod peresa Josipa Jurčiča pozabili na stresni vsakdan ter uživali v miru in sproščenosti. Na obronkih Pohorja in ravnicah Dravskega polja šumijo gozdovi domači in žito rumeno zori, pri domu prijaznem pa lipa, lipa zelena diši …

Oglejte si brošuro Turistična destinacija Rače-Fram (.pdf)

Destinacija za romantike

Prevzele vas bodo slikovite, romantične grajske poroke in nostalgija etnološkega muzeja. Pridih neokrnjene narave boste začutili v objemu mogočnih pohorskih gozdov, prijazno vas bodo pozdravile samotne in tihe pohorske vasice. Svež zrak, dih jemajoči pogledi v krajinskem parku - nepozabni trenutki!
Možna je rezervacija termina za sklenitev zakonske zveze. Tradicionalna prireditev: vsak zadnji vikend pred božičem Romantični božič na dvorišču gradu Rače.

Destinacija za izletnike

Zmeraj dobrodošli so pohodniki in kolesarji, seveda pa tudi vsem ostalim izletnikom pri nas ne bo dolgčas. Obogatili jih bomo z novimi spoznanji okusov, pogledov, občutkov miru in sproščenosti. Doživljajske tematske poti: Tal 2000. Zgodovinsko-doživljajska pot: Grad – prizorišče dogajanja v prvem slovenskem zgodovinskem romanu izpod peresa Josipa Jurčiča.

Krožne kolesarske poti:

  • lažja pot po nižinskem delu - po označenih poteh Jantarne kolesarske poti - Eurovelo
  • zahtevnejša pot po Pohorju: Fram - Ranče - Areh.

Tradicionalne prireditve:
ob občinskem prazniku, v drugi polovici junija, pohod od Gorice do Planice in pohod po krajinskem parku, prvomajski pohod na Areh ter v septembru pohod na Jugovo domačijo.

Destinacija za gurmane

Tradicija preteklosti, obogatena z novimi kulinaričnimi trendi domačih gostiln.
Pristna domačnost pohorskih turističnih kmetij, ki vam postrežejo z dobrotami, kot so pohorski pisker, gobova juha, pohorska bunka, sirova in orehova gibanica ipd.
Bučno olje, vino, mesni izdelki, kozji sir ter med domačih pridelovalcev so poznani po svoji odličnosti daleč naokrog.
Tradicionalne prireditve: Tržnica domačih pridelkov (vsako soboto na grajskem dvorišču), martinovanje.

Destinacija za šolarje

Programi za šolarje so edinstveni, poučni, zanimivi, predvsem pa doživeti z vsemi čutili. Imamo najboljšo učilnico, kjer se otroci preko vida, sluha, dotika, okusa, vonja in medsebojnega sodelovanja naučijo, kako se prideluje hrana, ki je naravi in živalim prijazna. Učenci raziskujejo v t. i. Parzifalovi deželi in se v gradu seznanjajo z zaroto iz prvega slovenskega zgodovinskega romana, poslušajo in spoznajo različne vrste ptic ter floro in favno v krajinskem parku.
Doživljajska pot po gradu na temo prvega slovenskega zgodovinskega romana. Velika etnološka zbirka v gradu Rače. Spoznavanje z naravo po označenih poteh v krajinskem parku. Raziskovanja v Parzivalovi deželi v TAL-u 2000.