Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Jabolčna pot

Trajanje: 1-2 uri
Izhodišče poti: Selnica
Zahtevnost poti: lahka
Dolžina poti: 5 km
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Sadjarska učna pot za kolesarje in pohodnike

Jablana je v Selniški dolini in na okoliških gričih najbolj razširjena in najpomembnejša sadna vrsta. Že stoletja pred nami so Selničani množično sadili jablane v svojih nasadih in vrtovih. Zelo zgodaj so spoznali vse dobre lastnosti domačih jabolk, ki so raznolikih oblik, velikosti in barv ter stoterih žlahtnih sladko-kiselkastih okusov. Podajte se na Jabolčno pot in spoznajte vse skrivnosti jabolk.

Sprehod po Jabolčni poti je primeren za družinske izlete, skupine in posameznike, saj pot teče po ravninskem polju in ne zahteva fizičnega napora. Na poti sprehajalci spoznavajo lokalne ponudnike (sadjarje, kozjerejo, drvarje …). Če se najavijo vnaprej, pa se lahko dogovorijo za degustacijo lokalnih izdelkov, ogled obdelave ovčje volne pri Sovenu, ogled Tehniškega muzeja HE Fala, ki je leta 2014 prejel nagrado Naša Slovenija za varovanje tehniške dediščine, ali pa spoznavajo lokalne kulinarične dobrote, kot je loparošnica.

Občina obiskovalcem nudi na voljo tudi brezplačno izposojo koles, če bi se želeli popeljati po Jabolčni poti s kolesom.

V objemu selniških jablan s pridihom domače kulinarike - Ponudba na sadjarski učni poti v PDF obliki