Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Pohodniški izlet V objemu pohorskih gozdov

Naziv: Turistično-informacijski center Maribor
Naslov: Partizanska cesta 6a, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 234 66 11
Fax: +386 (0)2 234 66 13
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Družinski izlet

Potrebujete predlog za družinsko izlet? Potepanje po Pohorju vas v hladu zelenih pohorskih gozdov in ob izjemnih razgledih najprej popelje po gozdni učni poti, nato pa mimo prikupne cerkvice do otrokom najvznemirljivejše točke - razglednega stolpa. Zraven seveda sodi tudi ta pravo pohorsko okrepčilo.

Potek poti

S Pohorsko vzpenjačo, od koder se nam odpira prekrasen pogled na Maribor, Dravsko dolino, Kozjak in vinorodne griče vse do Avstrije, se bomo odpeljali do Bellevueja, kjer se bo začela naša pohorska avantura. Prvi del poti nas bo vodil po Rozkini gozdni učni poti, ki nas bo poučila o značilnostih in prebivalcih pohorskega gozda. Ogledali si bomo zunanjost cerkve sv. Bolfenka, nato se bomo po severnem pobočju podali do razglednega stolpa - Razglednika. Sledi prijeten sprehod do Gostišča Dom Jelka, kjer se bomo na terasi s pogledom na Dravsko dolino okrepčali s tradicionalnim pohorskim piskrom. Po malici se bomo odpravili nazaj proti Bellevueju, od koder nas bo v dolino ponovno popeljala Pohorska vzpenjača.

Trajanje ture: 4 ure

Največje št. udeležencev: 25

Rezervacije: vsaj 1 dan prej

Cenik:

Informativne cene 4-urnega izleta z vodenjem v slovenskem jeziku:

-  skupina 5 odraslih oseb: 36,95 EUR/osebo
-  skupino 10 odraslih oseb: 25,95 EUR/osebo
-  skupino 25 odraslih oseb: 18,95 EUR/osebo

Cena izleta je odvisna od števila udeležencev, za ponudbo povprašajte na TIC Maribor.

Informacije in rezervacije