Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Pohorje ultra trail

Naziv: Društvo Aktivni smo
Naslov: Koroška ulica 7, 2342 Ruše
Konec: 2019-08-24
Trajanje: 24. 8. 2019
Začetek prireditve: 2019-08-24
Izhodišče poti: Ruše
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

24. 8. 2019, Športni park Ruše

Pohorje ultra trail je nadaljevanje uspešne zgodbe Trail maraton Pohorje.
V letošnjem letu bo v okviru prireditve izvedeno prvo državno prvenstvo Slovenije v trail teku.

Društvo za vzpodbujanje aktivnega življenja Društvo Aktivni iz Ruš, bo v sklopu organizacije udeležence prireditve popeljalo po najlepših kotičkih in naravnih znamenitostih Pohorja. Na 4 različno zahtevnih trasah 17 km s 700 m vzpona, 35 km s 1570 m vzpona, 53 km z 2720 m vzpona in 85 km s 3670 m vzpona, ki bodo potekale po območju petih občin, Maribor, Ruše, Hoče, Slovenska Bistrica in Lovrenca na Pohorju, bodo lahko spoznali lepote mogočne doline Lobnice s Slapom Šumik, korito Bistriškega Vintgarja, se srečali s pohorsko zgodbo Črnega in Tihega jezera ter z mestom padlega Pohorskega bataljona. Udeleženci bodo popeljani tudi preko naslednjih znanih točk, Doma na Pečkah, Meranovega, Mariborske in Ruške koče, Treh kraljev, Doma na Osankarici, Koče na Klopnem vrhu, Koče na Šumiku ter se po razgibanih stezicah vrnili v dolino v Športni Park Ruše. V okviru prireditve bodo za najmlajše udeležence izvedeni tudi otroški trail teki, ob tem pa bo organiziran tudi humanitarni pohod na Martnico.

Program prireditve:
Sobota, 24. avgust 2019
04:00 - Start Pohorje Ultra Trail 85 km
08:00 - Start Pohorje Ultra Trail 53 km, start prvega državnega prvenstva Slovenije v trail teku
10:00 - Start Pohorje Ultra Trail 35 km, start v Slovenski Bistrici
10:00 - Start Pohorje Ultra Trail 17 km
10:30 - Start otroških trail tekov

Opisi tras:
Trasa PUT 17K vas bo popeljala po obronkih Pohorja med Rušami in vinorodnimi griči na Meranovem. Pot se vzpne vse do Doma na Pečkah in ni zelo zahtevna. Nudi vse trail užitke, tako nekaj vzponov, kot tudi spustov, ozkih stezic in senco v zavetju neokrnjene pohorske narave. Manjkalo ne bo niti prekrasnih razgledov na mesto Maribor in okoliške kraje.

Trasa PUT 35K vam bo prinesla 2 ITRA (International Trail Running Association) točki. Popeljala pa vas bo po dveh pohorskih soteskah. Najprej skozi Bistriški Vintgar, mimo Črnega jezera, skozi strnjene pohorske gozdove do Koče Šumik in nato po soteski reke Lobnice mimo slapa Veliki Šumik ter skozi Pragozd Šumik do Ruš. Ponuja nepozabno tekaško izkušnjo, združeno s spoznavanjem pohorskih vodnih znamenitosti.
Trasa PUT 53K vam bo prinesla 3 ITRA (International Trail Running Association) točke in šteje za prvo državno prvenstvo Slovenije v trail teku. Predstavila bo vzhodni del Pohorja. Nudi edinstveno priložnost za doživetje teka po stezah neokrnjene narave Pohorja. Poteka preko vinorodnih pohorskih gričev, razglednih grebenov, po smučarskih strminah, mimo gostoljubnih pohorskih koč, skozi strnjene pohorske gozdove, čez številne potočke in skozi divje pohorske soteske. Ponuja nepozabno tekaško izkušnjo, združeno s spoznavanjem pohorskih znamenitosti kot so Meranovo, Bolfenk, Mariborska koča, Areh, Pragozd Šumik, Slap Veliki Šumik, Koča Šumik, soteska Lobnice in še mnogo drugih skritih kotičkov neokrnjene narave Pohorja.
Trasa PUT 85K vam bo prinesla 4 ITRA (International Trail Running Association) točke. Predstavila vam bo vzhodni in osrednji del Pohorja. Ponuja odlično in prvinsko priložnost za doživetje teka po stezah neokrnjene narave pohorskega hribovja. Teče preko vinorodnih pohorskih gričev, razglednih grebenov, po smučarskih strminah, mimo gostoljubnih pohorskih koč, skozi strnjene pohorske gozdove, čez številne potočke, mimo samotnih jezer po mehkih z mahom obraslih stezicah pohorskih barij in skozi divje pohorske soteske. Ponuja nepozabno tekaško izkušnjo, združeno s spoznavanjem pohorskih znamenitosti kot so Meranovo, Bolfenk, Mariborska koča, Areh, Trije Kralji, Črno jezero, Osankarica, Tiho jezero, Pohorska barja, Koča Šumik, soteska Lobnice in še mnogo skritih kotičkov neokrnjene narave Pohorja.

Število udeležencev posameznih tras je zaradi vpliva na okolje in varnosti udeležencev omejeno.

Prijavite se!