Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Pot čez Kozjak

Naziv: Turistično-informacijski center Maribor
Naslov: Partizanska cesta 6a, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 234 66 11
Fax: +386 (0)2 234 66 13
Izhodišče poti: Mestni park in mimo Treh ribnikov
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Pot osupljivih doživetij

Ali ste vedeli, da na Kozjaku rasteta najstarejša lipa v Podravju in druga najdebelejša lipa v Sloveniji, katere obseg meri neverjetnih 894 cm? Pot čez Kozjak vas bo iz mariborskega Mestnega parka vodila skozi vinograde in sadovnjake, skozi gozd in nasad stoletnih kostanjev, čez polja in travnike. Pa mimo samotnih kmetij, čez dvorišča domačij, turističnih kmetij in vinogradnikov, kjer vam bodo z veseljem postregli z domačimi dobrotami.


Sprehod do razgledišč na vzhodnih obronkih Kozjaka


Na poti boste osvojili številne vrhove, med drugim sv. Urban, Tojzlov, Žavcarjev in Sršenov vrh, od koder se odpirajo čudoviti razgledi na Pohorje, Dravsko dolino in Kozjak. Tik pred koncem poti postojte še na razgledni planji pri Treh križih: na vzhodu vas namreč pozdravlja Ojstrica, na zahodu pa seže pogled vse do Savinjskih in Kamniških Alp, prek Strojne do Svinje na Koroškem. Vas mika?

Torej, pot pod noge!

Podroben opis poti s posameznimi odseki v PDF formatu.
Zemljevid: Planinska karta Pohorje (1:50 000), Izletniška karta Pohorje (1:50 000), izris poti