Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Poziv za sodelovanje v Evropskem tednu športa 2018 v sklopu projekta Maribor - Evropsko mesto športa

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu
MO Maribor, ki se letos ponaša z nazivom Evropsko mesto športa, načrtuje izvedbo Evropskega tedna športa med 23. in 30. septembrom. Evropski teden športa bo osrednji dogodek pod okriljem naziva Maribor - Evropsko mesto športa, katerega namen je povečati število obiskovalcev športnih prireditev, povečati obiskanost športnih prireditev v mestu, povečati število aktivnih prebivalcev mesta in povečati uporabo javne športne infrastrukture.
 
Projekt na evropski ravni usklajuje Evropska komisija pod sloganom #beactive (več info.: https://ec.europa.eu/sport/week_en), na državni ravni pa Olimpijski komite Slovenije. Športne prireditve bodo tako potekale na mednarodni, državni in seveda nacionalni ravni.
 
Ob tej priložnosti vas pozivamo, da se nam v letu, ko nosimo naziv Evropsko mesto športa, pridružite z izvedbo svojih prireditev v Evropskem tednu športa 2018. V kolikor v času med 22. 9. in vključno 28. 9. 2018 planirate izvedbo prireditve (dogodek, izobraževanje,…), ki je povezana s športom, se odvija v MO Maribor in je za obiskovalce brezplačna, vas vabimo k sodelovanju.

MO Maribor bo organizatorjem prireditve nudila naslednje brezplačne storitve/izdelke:

 • predstavitev dogodka v tiskani zloženki/napovedniku in preko plakatnih mest, 
 • promocijo dogodka preko medijskih partnerjev,
 • sodelovanje na skupni novinarski konferenci,
 • najava dogodka v sporočilih za medije,
 • manjšo količino promocijskega materiala Evropsko mesto športa 2018 (ovratni trakovi, kratke majice, prevleke za sedeže na kolesu, nalepke, kape),
 • možnost sodelovanja v komunikacijski kampanji, ki bo občane spodbujala k aktivnemu načinu življenja,
 • uporabo promocijskih tiskovin Evropsko mesto športa 2018 (transparenti, stojala, press wall, …),
 • sodelovanje na zaključni prireditvi Evropskega tedna športa, na Festivalu športa GIBAJ MARIBOR, ki ga organizira Športna zveza Maribor v sodelovanju z MO Maribor dne 29. 9. na lokaciji Športnih objektov Tabor in bo namenjen predstavitvam športnih društev in  njihovih dejavnosti (več v nadaljevanju).
Prireditev se lahko izvede na lokacijah po vašem izboru (znotraj MO Maribor) ali na trgu Leona Štuklja.
 
Ker želimo spodbuditi k izvajanju prireditev v mestnem jedru, bomo vsem organizatorjem, ki bodo izrazili interes po izvedbi prireditve na Trgu Leona Štuklja, omogočili naslednje brezplačne storitve:
 • uporaba odra,
 • elektrika in osnovno ozvočenje,
 • uporabo do 10 stojnic na dan,
 • uporabo prostora in oprostitev plačila občinske takse,
 • montažne toalete.
Svoje sodelovanje potrdite do petka, 3. 8. 2018, do 12. ure, tako da na elektronski naslov aljosa.kiric@maribor.si posredujete izpolnjeno prijavnico v nadaljevanju.
 
K sodelovanju vabimo različne organizacije, da skupaj oblikujemo ETŠ 2018.
 
Pravočasno prispele prijavnice bo na prvem rednem srečanju obravnaval Organizacijski odbor Evropskega mesta športa 2018 v sestavi predstavnikov MO Maribor, Športne zveze Maribor, Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, Športnih objektov Maribor in podjetja Marprom.
 
Z vsemi prijavitelji bomo po pregledu prijavnic stopili v stik in uskladili način izvedbe prireditve. 
 
Aljoša Kirič, vodja projekta EMŠ 2018
Mestna občina Maribor
 
FESTIVAL ŠPORTA GIBAJ MARIBOR 2018
Na festivalu, ki bo kot zaključna prireditev Evropskega tedna športa potekal 29. septembra na  lokaciji Športnih objektov Tabor, bodo svoje dejavnosti predstavila športna društva, ki delujejo na področju Maribora in širše. Festival je namenjen družinam z otroki, ki bodo na ta način spoznali različne športe, s katerimi se lahko začnejo aktivno ukvarjati. Dogajanje bo spremljal zanimiv animacijski program. Več podrobnosti sledi kmalu. Vas pa že zdaj vabimo, da z izpolnjeno prijavnico sporočite interes po sodelovanju.