Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Apartma Vintgar

Rezerviraj zdaj preko Uradnega turistično informacijskega centra
Naziv: Apartma Vintgar
Naslov: Zgornja Bistrica 211, 2310 Slovenska Bistrica
Telefon: 00386 41 441 236
Lokacija: Apartma se nahaja na mirni lokaciji ob potoku Bistrica, približno 2 km izven Slovenske Bistrice, v smeri proti Pohorju. Mesto Slovenska Bistrica leži ob avtocesti Maribor-Ljubljana, na križišču cest v smeri Maribora, Celja in Ptuja. Lega Slovenske Bistrice vam bo omogočala raziskovalne izlete po vsej severovzhodni Sloveniji.
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Apartma vam bo nudil udobje, ki ga boste potrebovali, da si boste odpočili, hkrati pa boste v neposredni okolici našli obilico možnosti za preživljanje prostega časa kot so sprehodi po čudoviti neokrnjeni naravi, kolesarjenje, ribarjenje ...

Apartma se nahaja na vhodu v sotesko potoka Bistrica, ki ustvarja na svoji poti slikovito sotesko, ki je naizrazitejša med Močnikom in Zgornjo Bistrico. Tu ustvarja številne brzice in slapove. Je značilen geomorfološki naravni spomenik. V soteski najdemo značilne kamnine od tonalita, gnajsov do blestenikov; nižje v soteski pa marmor (rimski kamnolom), amfibolit, serpentine, aplite in eklogite.

Soteska (vintgar) predstavlja izrazito zanimivo turistično in izobraževalno pot, privlačno zaradi slikovitosti, raznovrstnih kamnin in redkega rastlinja. Zaradi naštetega spada območje vintgarja v zaščiteno območje "Natura 2000". V kolikor se odločite za daljše pohode ali pa izlete s kolesom, motornim kolesom ali avtomobilom pa se lahko povzpnete na manjše ali višje vrhove Pohorja, se udeležite različnih adrenalinskih športov kot so poletno sankanje na Rogli oziroma Mariborskem Pohorju ali plavanja v bazenih.

V ceno najema apartmaja je vključeno končno čiščenje apartmaja ter poraba električne energije. V ceno so še brezplačno vključene brisače, posteljnina ter kuhinjske krpe. Doplačilo je potrebno v primeru bivanja, ki je krajše od 3 dni (5 eur/osebo).

Kako do nas? Avtocesto zapustimo na izhodu Slovenska Bistrica jug in peljemo proti centru mesta. Pri drugem semaforju (na levi strani vidimo cerkev) zavijemo levo proti Pohorju. Na rondoju pred tovarno Impol zavijemo preko mosta in nadaljujemo vožnjo (ca. 1,5km). Ko na levi strani uzremo kapelico in most čez potok, zapeljemo preko mosta in takoj za mostom desno. Apartma se nahaja ob potoku, 50m više od mosta.

Čas prihoda: po 14. uri. Čas odhoda: do 10. ure.

Rezerviraj zdaj preko Uradnega turistično informacijskega centra