Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Hotel Bellevue

Rezerviraj zdaj preko Uradnega turistično informacijskega centra
Naziv: Hotel Bellevue
Naslov: Na Slemenu 35, 2000 Maribor
Delovni čas: Do 19.3.2017 in med 15.6.-15.9.2017
Telefon: +386 (0)2 234 43 33
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Hotel Belllevue na Mariborskem Pohorju je prijeten hotel, ki privablja goste z zanimivo in domiselno ponudbo, skozi vse leto.

Hotel Bellevue nudi svojim gostom nastanitev v: - 42 dvoposteljnih sobah - 4 apartmajih za 6 oseb (APP 6) - 4 apartmaji za 4 osebe (APP 4).

Za sproščujoča doživetja hotelskih in zunanjih gostov je poskrbljeno v čudovitem ambientu pohorskega wellness-a Bellevue, kjer je na voljo bogata ponudba savn: aroma parne kopeli, turški savni, ekstremna finska savna, cromoterapevtska savna, laconium, blaga savna, tuši presenečenja.

Za nego in sprostitev je poskrbljeno z masažami in razvajanjem v dvoje v Ciprošu.

Hotel Bellevue nudi svojim gostom gostinske storitve v:

  • restavraciji Rosika ( 80 sedežev)
  • Kamin sobi ( 72 sedežev)
  • v 'Hoja baru (60 sedežev) in
  • na hotelski terasi (80-100 sedežev).

Poslovnim srečanjem sta namenjeni dve predavalnici:

  • soba Bellevue (60-80 oseb) in 
  • soba Jerebika (20-40 oseb).

Kulinarika

Obuditev starih domačih jedi

V hotelu Bellevue smo poiskali nekatere recepture starih domačih jedi, ki so se v svoji izvirnosti najdalje ohranile pri podeželskem prebivalstvu na Pohorju. Ponovno smo jih obudili in naredili privlačne tudi za izbrane sladokusce današnjega časa. 

Skromno, a okusno

Čeprav so bile pohorske jedi skromne in pripravljene samo z eno ali dvema vrstama zelenjave, največkrat brez mesa, so bile ob svoji preprostosti okusne in nikoli povsem pozabljene. V domačih kuhinjah so jih gospodinje pripravljale iz živil, pridelanih na domačiji, s pripravo hrane pa so bila povezana tudi mnoga kmečka opravila, ki so bila vpeta v vsakdanje življenje pohorskega kmeta.

Ponujamo vam

Ob tradicionalnih suho mesnatih izdelkih kot so Pohorska bunkadivjačinske klobase in salamezaseka in meso iz tunke, ki smo jih združili na "Pohorski plati", boste v našem jedilnem listu v hotelski restavraciji Rosika našli še raznovrstne paštete in namaze (skutni, zeliščni, iz postrvi in prosa), domač kruhštrukljegibaniceborovničev in jabolčni zavitekrožičevo torto vsem znano "pohorsko omleto" in tradicionalne jedi na žlico - Pohorski piskertelečjo obarogobovo juho,...

Ljubiteljem narave bomo za popotnico ponudili piknik opremo, vanjo pa umestili svežo pohorsko malico.

Rezerviraj zdaj preko Uradnega turistično informacijskega centra