Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Pri Florjanu

Naziv: Pri Florjanu
Naslov: Grajski trg 6, 2000 Maribor
Delovni čas: zimski delovni čas: ponedeljek, torek, sreda 11.30 do 17.00, četrtek 11.30 do 21.00, petek 11.30 do 22.00, sobota 12.00 do 22.00, nedelja zaprto.
Telefon: +386 (0)590 84850
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

V osrčju starega mestnega jedra Maribora, kjer se ulice, rezervirane za pešce, združijo v Grajski trg, domujeta gostoljubna RESTAVRACIJA IN KAVARNA PRI FLORJANU.

Hiša in prostori imajo bogato zgodovino, saj je bila tukaj prva velika pekarna v Mariboru, prav tako so tukaj zasvetile prve žarnice na slovenskem in v tem delu Evrope.

Zaradi mestne lokacije je odlično izhodišče za širok nabor turističnih skupin, ki iščejo okrepčila v obliki svežih pristnih in kvalitetnih menijev, ki so lokalno obarvani in ob hitri postrežbi dopuščajo, da skupina nadaljuje s svojimi ogledi v mestu.

Restavracija Pri Florjanu

Restavracija ponuja tradicionalne slovenske jedi, spogleduje se z mediteransko kuhinjo, ki ji oddajajo lokalni štajerski pridih in sestavine. Kuhalnico vrti Chef Daniel Satler s svojo ekipo, ki se je izpopolnjevala v najboljših restavracijah tako v Sloveniji kot v Avstriji. Širok izbor jedi, ki jih dopolnjujemo s sezonskimi sestavinami lokalnih pridelovalcev, vas ne bo pustil lačnih.

Vinska ponudba restavracije je pestra in temelji predvsem na štajerskih vinih kot tudi vinih izvrstnih slovenskih vinarjev iz drugih predelov Slovenije. Vsebine kreirajo hišni sommelierji pod taktirko Davida Vasiljeviča, polfinalista zadnjega svetovnega prvenstva v sommelierstvu.

Posladkate se lahko s pecivom in torticami, lahko uživate ob kavi ali pa se preprosto ustavite in se razvajate z vrhunskimi okusi. S svojo drugačno kulinarično zgodbo pritegnemo najrazličnejše in zadovoljimo tudi najzahtevnejše goste.

Dobrodošli v svetu kulinaričnih užitkov

Restavracija stremi k povezovanju lokalnih in pristnih vsebin, katere ponosno prikazujemo lokalnim, slovenskim in tujim gostom.

Notranji del restavracije sprejme 90 gostov, v prijetnem in povsem zasebnem kotičku restavracijske terase pa približno 80 gostov. Terasa je kot nalašč za zaključene družbe, kjer pripravljamo pogostitve v obliki strežnih menijev, hladno toplih bifejev in trenutno najbolj aktualnih stand-up finger-food pogostitev.

Za več informacij obiščite spletno stran Pri Florjanu 

Pri Florjanu v medijih

Mladina: Restavracija Pri Florjanu, Maribor. Boštjan Napotnik, 2011