Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Fit s psom

Naziv: Kaniventur, Institut za izobraževanje in razvoj kakovosti življenja s psom, Maribor
Naslov: Prvomajska ulica 25, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)70 855 685
Fax: suzana.simencic@fit-mit-hund.com
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Fit mit Hund® spodbuja zdrav in aktiven odnos do življenja pri psu in vodniku. Način, kako koristno preživeti prosti čas s psom.

Fit mit Hund® je nemška blagovna znamka, ki predstavlja profesionalno kondicijsko vadbo za vodnika in psa. Od leta 2006 naprej koncept razvija in ga nenehno izpopolnjuje osebna trenerka in inštruktorica za šolanje reševalnih psov Tanja Petrick, v sodelovanju z veterinarji, pasjimi fizioterapevti in inštruktorji za šolanje psov. Vadbo uspešno izvajajo v Nemčiji, Avstriji, Švici in na Nizozemskem ter v Sloveniji.

Namen vadbe s psom

Pes se želi in se mora gibati za svoj obstoj. Hkrati potrebuje partnerja, ki se bo ukvarjal z njim. Aktivirati se morata tako vodnik kot pes. Logična in smiselna posledica tega je, da oba nekaj naredita za kondicijo. Prav to pa ponuja koncept Fit s psom (Fit mit Hund®) - vadba, timsko delo in veselje – za psa in njegovega vodnika.

Človekov najboljši prijatelj je sestavljen iz mišic, tkiv, vezi, itd, kakor njegov lastnik. In temu enako mora redno vzdrževati kondicijo, če želi ostati dolga leta zdrav. Vadba po konceptu Fit s psom (Fit mit Hund®) tako vsebuje vaje za vzdržljivost in moč. Pri vsem tem poudarjamo tudi to, da je uravnovešena teža ključ za dobro počutje, pa tudi sklepi nam bodo zaradi tega hvaležni.

Kaj prinaša kondicijska skupinska vadba psu in njegovemu vodniku?

• Izboljšanje mišične moči in vzdržljivosti (stimulacija krvnega obtoka, kardio vadba)
• Povečanje presnove (poraba kalorij po vadbi)
• Izboljšanje telesne drže
• Vsakodnevno gibanje postane enostavnejše (nošenje težkih vrečk iz trgovine, pes lažje skače v avto, lažje vzpenjanje po stopnicah,…)
• Povečanje zmogljivosti, izboljšanje splošnega počutja in več energije
• Okrepitev komunikacije med psom in vodnikom (vzgoja/boljša poslušnost)
• Telesna aktivnost in kondicijska vadba sta osnovi za zdrav odnos do življenja in želimo si, da pes in njegov vodnik uživata tak način življenja skupaj.

Obiščite tudi Facebook stran.