Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

KUD Študent Maribor

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Akademska folklorna skupina Študent je ena izmed glavnih nosilk ohranjanja in predstavljanja folklornega ljudskega izročila Slovencev doma in v svetu. Njeni člani prihajajo tako iz dijaških kot tudi študentskih vrst.

Začetki KUD Študent

Skupina je začela s svojim delom v letu 1964 in je bila hkrati ustanovna skupina Kulturno umetniškega društva Študent Maribor v sklopu katerega deluje še danes. Do osamosvojitve Republike Slovenije je umetniški program skupine zajemal plese vseh jugoslovanskih pokrajin. Po tem političnem dogodku so v skupini delo usmerili v proučevanje in postavljanje koreografij slovenskih pokrajin in tako lahko danes predstavljajo plese vseh slovenskih pokrajin.

Prepoznavnost KUD Študent

AFS Študent pa je prepoznavna tudi v svetu saj so člani slovensko folkloro v 45. letih delovanja skupine predstavili v različnih državah sveta. Najbolj so ponosni na gostovanja v državah: Kanada, Macao, Puerto Rico, Avstralija, Peru, Japonska, ZDA, Mehika, Venezuela in Cookovi otoki.

Delovanje KUD Študent

V redno delo AFS Študent pa sodi tudi so organizacija Mednarodnega folklornega festivala Folkart, ki poteka v okviru Festivala Lent, že od leta 1989.

Za svoje kvalitetno delo je skupina pridobila več prestižnih priznanj. Med najpomembnejše sodita: Zlata plaketa Zveze kulturnih organizacij Maribor in Zlata Maroltova plaketa za folklorno dejavnost, ki je hkrati najvišje priznanje, ki si ga je v Sloveniji za folklorno dejavnost moč pridobiti.